Ludovic Orban susţine că, în prezent, PNL este “o copie nereuşită” a PSD

November 20, 2021
184 Views

Fostul preşedinte al liberalilor Ludovic Orban susţine că, în prezent, PNL este “o copie nereuşită” a PSD, iar cei care conduc partidul “şi-au bătut joc pur şi simplu de toate lucrurile care au reprezentat matricea de bază a PNL”.

El a reafirmat, sâmbătă, că va pleca din PNL în cazul în care liberalii vor face guvern cu social-democrații.

“Am anunțat de două luni: dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din PNL. (…) PNL, în ultimii patru ani, a avut un mesaj puternic de luptă anti-PSD. De altfel, dintre unul sloganele noastre de campanie era: Vreţi să scăpaţi de PSD, votaţi PNL.Inclusiv la campania pentru parlamentare, chiar Klaus Iohannis a implementat o strategy de campanie anti-PSD, chiar Iohannis a fost unul dintre purtătorii acestor mesaje.(…) Domnul Cîţu nu mai este nimic.Inclusiv în perioada campaniei, cei care care l-au susținut pe Cîțu nu dădeau doi bani pe el”, a afirmat Ludovic Orban, într-o emisiune la Digi 24.

Orban a mai spus că în criza politică “bătălia” a fost să îl schimbe pe el din funcție, pentru că nu ar fi fost niciodată de acord cu o alianță cu PSD.

“Practic, bătălia a fost să mă schimbe pe mine din funcție. (…) Iar schimbarea mea din funcție, dacă mă întrebați pe mine, Iohannis sa implicat cu toate forțele și a utilizat toate pârghiile pe care le-a avut la dispoziție. , se datorează exact acest proiect cu PSD, pentru că știa că niciodată nu aș fi fost de acord cu un proiect cu PSD”, a arătat Orban.

Fostul lider liberal că nu era necesar ca PNL să aducă PSD la putere, în opinia sa explicația ar fi că Iohannis vrea să fie premier după 2024.

“De ce să distrugi o coaliție de centru-dreapta, de ce să distrugi un partid, de ce să aducă PSD la putere? Puțină lume poate să înțeleagă. Eu am dat o explicație și cred că asta este explicația. Iohannis nu vrea să se înțeleagă. pensioneze şi vrea, după 2024, să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener pentru acest plan PSD. a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a susținut că, la ora actuală, nu există nicio diferență între PNL și PSD.

“Ce mă afectează? Mă afectează că actuala conducere a PNL și-a bătut joc de oameni care au avut încredere în noi, asta mă deranjează. (…) Mă deranjează că astăzi PNL este o copie nereușită a PSD. Mă deranjează. asta că astăzi cei care conduc partidul și-au bătut joc pur și simplu de toate lucrurile care practic au reprezentat matricea de bază a PNL. La ora actuală nu este nicio diferență între PSD și conducerea PNL decât mai degrabă în rău pentru conducerea PNL”. a adăugatul lider liberal.

El a mai spus că principala dezamăgire este preşedintele Klaus Iohannis, care ar fi vinovat “de criză politică, de prăbuşirea PNL, a coaliţiei de centru-dreapta şi de distrugerea oricărei perspective de dezvoltare”.

În opinia sa, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis au un comportament iraţional.

“Toată conducerea asta descreierată, care nu are altceva decât să asculte ordinele lui Iohannis, a fost parte din această decizie și este la fel de vinovată. Descreierată, adică fără creier. (…) Eu, pe Cîțu și pe Iohanis. , eu, personal, nu îi mai recunosc. Oamenii ăștia parcă le-a luat Dumnezeu mințile, au un comportament irațional, împotriva oricăror evidențe. Dar nu numai pe ei, inclusiv pe Boc”, a susținut Orban, adăugând că liberalii care au luat-o. decizia să facă alianţă cu PSD ar trebui “să se ascundă în gaură de şarpe, să se retragă din viaţa publică”.

Potrivit lui Ludovic Orban, actuala alianță dintre PSD și PNL va dura atât cât vor dori social-democrații, iar Nicolae Ciucă nu va conduce cu adevăratul guvern.

Întrebat dacă i-a propus lui Florin Cîţu şefia Băncii Naţionale, Orban a răspuns: “A fost o discuţie legată de subiectul ăsta. (…) A fost un obiectiv de carieră pentru domnul Cîţu, cel puţin înainte de a fi premier”

Leave A Comment

%d bloggers like this: