Cîțu: Vom merge la președintele Iohannis cu mai multe variante de premier

November 14, 2021
153 Views
lorin Cîțu a anunțat că PNL, PSD și UDMR s-au înțeles pe programul de guvernare, urmând ca partidele să-i propună președintelui Klaus Iohannis mai multe variante de premier. La rândul său, Marcel Ciolacu a declarat că la Cotroceni se va merge cu două variante, una dintre ele fiind ca președinții PSD și PNL să asigure prin rotație șefia Guvernului.
 
„În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele. Cel mai bine, decât să apară tot felul de de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul şedinţei cu liderii PSD.
Cîțu a spus că ”încă nu avem o dată” pentru întâlnirea lu președintele Klaus Iohannis. Întrebat, de asemenea, când se va tranşa problema premierului, liderul PNL a răspuns că în perioada următoare. ”Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a declarat Cîţu.
„Urmează să mergem la președintele României cu două variante. Este varianta prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”, a declarat și liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a mai spus că nu a discutat până acum cu șeful statului.
Liberalii nu vor să renunțe la funcția de premier. Florin Cîțu a făcut lobby intens pentru a păstra funcția pentru el, însă acest lucru este exclus de PSD. O variantă agreată de președintele Klaus Iohannis ar fi renominalizarea lui Nicolae Ciucă.
PSD a revendicat și el funcția pentru Marcel Ciolacu, iar UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor.
O variantă discutată a fost deținerea prin rotație a șefiei Guvernului, dar și cea a unui premier independent, aceasta din urmă fiind însă exclusă total de PNL.

Leave A Comment

%d bloggers like this: