Ce alimente trebuie să consumi atunci când ai carenţă de fier. O băutură foarte populară trebuie evitată

November 13, 2021
202 Views

Atunci când corpul nu absoarbe cantitatea necesară de fier, apare un deficit periculos. Semnale de alarmă apar doar atunci când carenţa de fier a progresat până la anemie, o afecţiune întâlnită mai ales în rândul copiilor şi femeilor, caracterizată prin stări persistente de oboseală.

Anemia apare atunci când organismul nu are suficiente celule roşii în sânge. Aceste celule conţin o substanţă numită hemoglobină, o proteină bogată în fier, responsabilă cu transportul oxigenului către ţesuturile organismului. Prin urmare, un număr scăzut de celule roşii este echivalent cu un nivel scăzut de oxigen în organism.

Un regim alimentar care să aibă efect împotriva anemiei trebuie să includă un procent sănătos de alimente bogate în fier, cum ar fi legume cu frunze verzi, carne slabă, peşte, nuci şi seminţe. De asemenea, este esenţial să consumi alimente care pot îmbunătăţi absorbţia fierului de către organism şi să le eviţi pe cele care pot interfera cu acest proces.

Află aici dacă tu consumi alimentele recomandate în caz de anemie şi ce băutură trebuie să eviţi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: