Investiţie uriaşă care va salva vieţile a sute de mii de români, la Cluj. Suma enormă asigurată deja din bani europeni

November 12, 2021
235 Views

Autorităţile române au semnat joi, 11 noiembrie, contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 305 milioane de euro, bani din care va fi finanţată realizarea Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Noul spital va deservi zona de nord-vest a ţării, însă Clujul este cunoscut ca un centru universitar medical de anvergură care atrage pacienţi şi din alte regiuni ale ţării, Banat, Muntenia, Oltenia, Moldova şi Dobrogea şi chiar şi din alte ţări.

„E un mare pas înainte pe care îl facem în direcţia edificării la Cluj a acestui obiectiv de importanţă strategică pentru regiunea de nord-vest şi pentru întreaga ţară. Având asigurate atât terenul necesar cât şi finanţarea, iar procedurile de proiectare fiind în curs, suntem încrezători că obiectivul medical va fi finalizat în termenul stabilit”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Acesta va fi cel mai mare spital din Cluj. Conform proiectului, ar urma să aibă şapte niveluri, 849 de paturi, 19 săli de operaţie, un heliport şi va dispune de cea mai avansată tehnologie medicală a momentului.

Estimarea este că proiectul, în valoare de peste 500 milioane euro, va fi realizat într-o perioadă de şapte ani iar implementarea acestuia va fi asigurată prin Ministerul Sanatatii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: