Ce PNL-iști au VOTAT împotriva unei alianțe cu PSD

PNL a decis să negocieze cu PSD pentru formarea unei majorități stabile. Este informația momentului care vine după mai multe ore de discuții în cadrul ședinței Biroului Politic al partidului, reunit la Vila Lac 1 din Capială.

Discuțiile au fost lungi, întinzându-se pe parcursul mai multor ore. Decizia s-a luat cu 48 de voturi în favoare continuării discuțiilor cu PSD și 22 împotrivă.

Printre cei care au votat împotriva unei alianțe cu PSD se numără s-au aflat președintele PNL București, Ciprian Ciucu, liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, Moica Anisie sau Raluca Turcan, dar și Ludovic Orban și Antonel Tănase.

La ședința liderilor PNL de la Vila Lac a participat și fostul lider liberal, Ludovic Orban. Înainte de a intra în ședință, Orban a transmis însă un mesaj extrem de tranșant: “Sunt împotriva oricărei forme de înțelegere cu PSD. De 31 de ani am luptat împotriva stângii, a stângii post-comuniste. E o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuții cu PSD (…).

Decizia de a face înțelegere cu PSD la evidenta presiune și inițativă reprezintă o trădare gravă la adresa cetățenilor care au votat PNL și o sinucidere politică pentru cei care iau o astfel de decizie. Un guvern cu PSD nu va fi un guvern al cetățenilor români care cred în valorile liberale, care cred în democrație și în justiție (…). Orice alianță cu PSD reprezintă un avantaj pentru partidocrația psd-istă si pnl-istă.
Dacă se face alianță de guvernare cu PSD, drumurile noastre se despart și voi rămâne alături de colegi mei care cred în valorile liberale. Nu avem nimic în comun cu pozițiile lui Cîțu și Vîlceanu, care alături de Iohannis sunt inițiatori ai acestui dezastru politic la care s-a ajuns”, afirma fostul lider PNL.

Leave A Comment

%d bloggers like this: