Ce este taro și care sunt beneficiile sale

November 2, 2021
363 Views

Rădăcina de taro este o legumă folosită într-o varietate de bucătării din întreaga lume. Are un gust blând, de nucă, textură asemănătoare cu a cartofului și beneficii nutriționale care o fac o alternativă mai sănătoasă la alte legume rădăcinoase.

Taro, cunoscută sub numele științific de Colocasia esculenta, este o plantă cultivată în zonele tropicale din de pe continentele asiatic și american, dar și în unele țări mediteraneene. Fiind una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, taro poartă uneori nume diferite, inclusiv arbi, dasheen și eddoe. Diferite soiuri pot fi folosite interschimbabil și aduc aceleași beneficii nutriționale mesei tale.

Are culoare maro pe exterior, carnea albă și pete violete peste tot. Gustul devine ușor dulce atunci când este gătită, iar textura este asemănătoare cartofului. Rădăcina de taro este de obicei adăugată la feluri de mâncare sărate sau prăjită ca gustare, dar poate adăuga cremozitate și culoare violet rețetelor dulci.

Taro – beneficii pentru sănătate
Taro este bogat în nutrienți care pot oferi beneficii importante pentru sănătate. O porție de o cană are o treime din aportul zilnic recomandat de mangan, care contribuie la un metabolism bun, sănătatea oaselor și coagularea sângelui.

Nivelurile sale ridicate de vitamine pot promova, de asemenea, vederea sănătoasă, sănătatea pielii, circulația și funcționarea sistemului imunitar.

În plus, rădăcina de taro oferă și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

Digestie îmbunătățită
….
Managementul zahărului din sânge
….
Sănătatea inimii
…..
foto: 123rf.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: