Iohannis evită ieșirile publice. Primul an în care șeful statului nu depune personal o coroană de flori la clubul Colectiv

October 31, 2021
167 Views

Președintele Klaus Iohannis a trimis sâmbătă, 30 octombrie, o coroană la Colectiv, la șase ani de la tragedia în care și-au pierdut viața 64 de persoane. Este primul an în care șeful statului nu merge la locul tragediei pentru momentul de reculegere.

Iohannis evită ieșirile publice de frica sa nu fie HUIDUIT PUBLIC,

Potrivit G4media, coroana a fost depusă în cursul dimineții de consilierul de stat Cătălina Galer, Departamentul Relatii cu Autoritățile Publice si Societatea Civilă.

Protest la Curtea de Apel din București

Un eveniment iniţiat de mai multe organizaţii civice la şase ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de tineri şi-au pierdut viaţa, este programat sâmbătă pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, de unde participanţii vor porni în marş către locul în care a funcţionat clubul.

Reprezentanţii organizaţiilor acuză că de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării.

”Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignam de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltam împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor. Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 6, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi”, afirmă organizatorii evenimentului, printre care se regăsesc Corupția ucide şi Asociația Colectiv GTG 3010

Leave A Comment