Florin Negruţiu – În toată lumea se negociază majorități politice. În România, Klaus Iohannis și Florin Cîțu negociază minorități politice.

October 31, 2021
44 Views
“1. În toată lumea se negociază majorități politice. În România, Klaus Iohannis și Florin Cîțu negociază minorități politice.
2. În toată lumea, minoritatea se supune majorității. În România, un partid de 27 la sută are pretenția ca majoritatea să i se supună necondiționat.
3. În limbaj corporatist, Marcel Ciolacu a fost „overpromising și under-delivering”. Adică i-a promis lui Klaus Iohannis că-i susține Guvernul PNL, dar, confruntat cu reacția furioasă a primarilor și a baronilor locali și centrali PSD și cu perspectiva de a-și pierde el însuși capul, n-a mai putut să livreze. Acum Klaus Iohannis speră că Marcel Ciolacu îi va băga pe șest în urnă câteva zeci de voturi ca să se ajungă la 234 de voturi pentru învestirea Guvernului Ciucă. Dacă asta este marea strategie a președintelui, înseamnă că nu are nicio strategie.
4. Klaus Iohannis trebuie să se hotărască asupra momentului în care va ieși în fața țării și va face anunțul: cu PSD sau cu USR? S-a hotărât că nu vrea cu cei de la USR încă de când aceștia au părăsit guvernarea și i-au stricat toamna, ceea ce dl. Iohannis a resimțit-o ca pe o mare sfidare personală. Prin urmare, oricâte nominalizări de premier ar face, președintele amână inevitabilul.
5. Care credeți că va fi a treia propunere de premier pe care o va face dl. președinte?” arata Negrutiu

Leave A Comment

%d bloggers like this: