Ionuț Moșteanu – PNL a refuzat din start discuțiile cu USR despre refacerea coaliției de guvernare.

October 30, 2021
164 Views

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a subliniat sâmbătă, 30 octombrie, că guvernul minoritar PNL- UDMR va putea trece doar cu votulPSD , susținând că în niciun moment liberalii nu au fost deschiși refacerii coaliției.

Acesta a reiterat faptul că USR nu va vota guvernul condus de Nicolae Ciucă.

“USR a cerut un nou prim-ministru, desemnarea lui Nicolae Ciucă era un pas important pentru a debloca criza politică declanșată de PNL. Cu un calendar de reforme negociat, cu un nou acord care să ne garanteze că vom evita momente precum demiterea miniștrilor Vlad Voiculescu și Stelian Ion, coaliția de guvernare putea fi refăcută în câteva zile.

Astăzi România ar putea avea un nou guvern, cu puteri depline. Un Guvern USR – PNL – UDMR, așa cum își doresc mare parte din românii care au votat cele 3 partide.
Ce a ales să facă PNL? Au mers să se umilească la PSD, încearcă din răsputeri să refacă USL și au exclus orice fel de negociere cu USR.
PNL nu a negociat nimic cu USR zilele astea. Am simțit ostilitatea Președintelui Klaus Iohannis și a PNL încă de la început. Rupți total de nevoile românilor, „echipa câștigătoare” se încăpățânează să țină captivă România unor orgolii mărunte. În România reală pe care ei nu o mai văd, sute de oameni mor zilnic de COVID, inflația a ajuns la un nivel istoric, prețurile au explodat, iar criza energetică internațională a lovit marile orașe, lăsat cu datorii istorice.
Crizele din România ar fi trebuit să-i responsabilizeze, însă pentru PNL a fost mai important să convingă PSD, decât USR. Singura șansă de a trece guvernul minoritar PNL este să fie votat de PSD.
USR nu va vota un guvern minoritar PNL.
Dacă au ales calea PSD, să vină să spună clar românilor că ei vor să reformeze justitia și administrația publică, să profesionalizare companiile de stat, să construiască spitale și autostrăzi cu PSD.” arata purtătorul de cuvânt al USR,  Moșteanu

Leave A Comment

%d bloggers like this: