Mesajul prefectului județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd, cu ocazia Zilei Armatei Române

October 25, 2021
349 Views
🎖️„Prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 a fost instituită data de 25 octombrie ca dată la care să se sărbătorească Ziua Armatei Române.
În prezent, Armata Română a devenit un element esențial al statului și o instituție privită cu admirație în plan internațional. În acest cadru, Armata României este prezentă la diverse misiuni internaționale multe dintre acestea având ca scop sprijinirea păcii sau activități umanitare, dar și de combatere a terorismului. Misiunile sunt desfășurate sub egida organismelor internaționale NATO, UE și ONU, dar Armata României este parte și în alte coaliții internaționale.
Apartenența României la structuri europene și euro-atlantice, garantează securitatea teritoriului nostru și a cetățenilor săi, libertatea noastră și valorile pe care le împărtășim, inclusiv libertatea individuală, drepturile omului, democrația și statul de drept.
Armata Română a dovedit profesionalism și faptul că a înțeles cerințele moderne de compatibilitate cu celelalte armate aliate, astfel că este parte în răspunsul la amenințările multidimensionale, asimetrice ale societății actuale.
De asemenea, Armata este pregătită să răspundă la provocările de securitate crescânde la adresa statelor aliate.
În acest context, este important să continuăm să rămânem uniți și să acționăm împreună ca răspuns la mediul de securitate care generează provocări.
🪖 La Mulți Ani Armatei Române!”
Prefect Tasnádi István-Szilárd

Leave A Comment

%d bloggers like this: