Vitamina C, prieten de nădejde al sistemului nostru imunitar. Ce înseamnă un produs 100% natural și 100% biodisponibil

October 24, 2021
163 Views

Pentru a urma un stil de viață sănătos, este important să fim atenți la câteva reguli simple: mișcare regulată, un somn bun, să consumăm o cantitate suficientă de apă, să urmăm o dietă bogată în nutrienți și antioxidanți puternici. Unul dintre antioxidanții despre care auzim vorbindu-se mai ales în sezonul toamnă-iarnă, când imunitatea organismului poate fi mai scăzută, este Vitamina C. Despre beneficiile sale și cum ne poate ajuta la susținerea sistemului nostru imunitar ne povestește domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia.

Care sunt câteva dintre beneficiile vitaminei C pentru organism?

Vitamina C este un antioxidant esențial pentru funcționarea multor procese ale organismului nostru. Mai mult decât atât, rolul său pentru o imunitate puternică este extrem de important și o putem numi chiar stâlpul de susținere al sistemului nostru imunitar. Organismul nostru nu produce vitamina C (acidul ascorbic), însă avem nevoie de ea, așa cum spuneam, pentru sistemul imunitar, structura osoasă, absorbția fierului și pentru o piele sănătoasă. Această vitamină hidrosolubilă cu rol în formarea colagenului, hormonilor, carnitinei și aminoacizilor, este importantă în procesul de vindecare a plăgilor, a arsurilor și este un antioxidant excelent. Favorizează absorbția fierului în organism, de aceea se folosește împreună cu fierul în ameliorarea anemiilor feriprive (anemii prin deficit de fier).

Ne ajută vitamina C să prevenim răceala și gripa?

Jucând un rol important asupra menținerii unui sistem imunitar puternic, vitamina C poate fi cu siguranță un aliat pentru a trece mai ușor prin răceală și gripă. Însă categoric nu poate face aceste lucruri de una singură, ci este nevoie de un mix de factori care presupun o alimentație sănătoasă și echilibrată, evitarea sedentarismului, o hidratare corespunzătoare, un somn de calitate. Desigur, putem să venim în sprijinul organismului și cu ajutor din exterior, pentru ca sistemul imunitar să funcționeze adecvat. Spre exemplu, suplimentele naturale și vitaminele pot duce la un echilibru optim pentru a atinge potențialul nostru maxim. Alevia are în portofoliu Vitamina C Naturală 1000mg, special concepută pentru a asigura sănătatea organismului în sezonul rece, a susține sistemul imunitar și pentru a contribui la prevenirea răcelii și gripei. Este un produs cu formulă 100% naturală, vitamina C fiind obținută din extract standardizat de măceșe (2.000 mg extract standardizat de măceșe = 1.000 mg vitamina C), ceea ce îi conferă 100% biodisponibilitate. Atunci când este administrată în scop preventiv, doza recomandată este de 1000 mg/zi, iar în perioada de răceală și gripă pentru susținerea organismului, se recomandă administrarea a max. 2000 mg/zi.

Există semnale care ne arată că sistemul nostru imunitar este slăbit?

Atunci când resimțim o stare generală de oboseală, care se prelungește pentru câteva zile sau chiar săptămâni, în ciuda unui program normal de odihnă, este un prim semnal că imunitatea noastră este scăzută. Un alt element care ar trebui să ne dea de gândit sunt răcelile frecvente și mai ales formele mai severe ale acestora (bronșite, pneumonii). Dacă răcim mai mult de 2-3 ori într-un sezon este clar un semn că nu suntem în cea mai bună formă. Alți indicatori sunt durerile musculare frecvente, inflamațiile, infecții dese la nivelul urechilor și sinusurilor, probleme cu digestia și chiar anumite semne la nivelul pielii, precum herpesurile sau eczemele.

Auzim tot mai des vorbindu-se despre biodisponibilitate. Ce este și de ce ar trebui să ne preocupe?

…..

Leave A Comment