Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) : Aplicatia mobila Ghiseul.ro va fi lansata in martie-aprilie 2022

October 16, 2021
472 Views

Aplicaţia mobilă Ghişeul.ro va fi lansată în martie-aprilie 2022, în urma unei colaborări cu Mastercard, şi va oferi posibilitatea cetăţeanului de a se loga cu datele biometrice, a anunţat, vineri, într-o conferinţă, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea.

“Estimăm că în luna martie sau în luna aprilie a anului viitor va fi gata aplicaţia mobilă a platformei Ghişeul.ro. Am ales să punem în vârful listei de priorităţi această aplicaţie mobilă pentru că, în urma studiilor pe care le-am efectuat, peste 70% dintre utilizatori folosesc Ghişeul.ro de pe telefonul mobil. Colegii de la Mastercard au venit alături de noi şi ne-au ajutat în dezvoltarea acestei aplicaţii. Va fi o aplicaţie unică pentru instituţiile publice din România deoarece, printre multe funcţionalităţi, va oferi posibilitate cetăţeanului de a se loga cu datele biometrice, ceea ce este un lucru extraordinar. În viitor, avem în plan să aducem cât mai multe servicii publice în Ghişeul. ro”, a menţionat Octavian Oprea, în cadrul evenimentului “Ziua naţională a comerţului electronic”, organizat de Asociaţia Română a Magazinelor Online.

Şeful ADR a mai spus că Academia de Studii Economice din Bucureşti este prima universitate înrolată în platforma Ghişeul.ro.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: