Ultimele știri
Poza zilei (June 14, 2024 8:36 am)
A plouat la Cluj (June 14, 2024 7:44 am)
Poza zilei (June 13, 2024 7:28 am)

Danca – In PNL se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare. Ludovic Orban, ultima propunere pentru funcția de Prim-ministru votată în Consiliul Național PNL.

October 10, 2021
225 Views
“Problemele țării sunt grave, grave de tot, și trebuie rezolvate imediat. Din păcate, noua conducere PNL nu are niciun plan de ieșire din criză, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la președinția partidului.
Mai mult, se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare, privind propunerea PNL de Prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală.
Președintele României a spus bine că propunerea PNL de Prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noștri nu știu să citească Statutul sau nu au nicio problemă să nu respecte Statutul și legile, ceea ce au arătat și la ultimul Congres PNL.
Unul dintre noii prim-vicepreședinți ai partidului m-a contrazis public, afirmând că propunerea de Prim-ministru se decide în Biroul Politic Național. Greșit!
Ce spune Statutul PNL în ceea ce privește propunerea de Prim-ministru:
Art. 89, lit. o): Biroul executiv propune BPN candidatul partidului la funcția de Prim-ministru;
Art. 86, lit. g): Biroul Politic Național propune Consiliului Național persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului;
Art. 81, lit. d): Consiliul Național alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcția de Prim-ministru.
Prin urmare, ținând cont de prevederile statutului PNL și având în vedere afirmația Președintelui României că propunerea PNL pentru funcția de Prim-ministru se decide în forurile statutare ale partidului, Partidul Național Liberal trebuie să aleagă candidatul pentru funcția de Prim-ministru prin vot în Consiliul Național al partidului.
Surpriza momentului este că ultima decizie a Consiliului Național PNL privind propunerea de Prim-ministru este Ludovic Orban și nu a fost schimbată la ultimul Consiliu Național de după Congres, ceea ce spune tot despre lipsa lor de strategie pentru ieșirea din criza politică și guvernamentală actuală.
Este păcat că am ajuns aici și de problemele grave ale țării se ocupă o adunătură de amatori politici care nu știu politică și Statutul PNL, în timp ce soluția pentru ieșirea din criză și refacerea Guvernului este deja la îndemâna Partidului Național Liberal: Ludovic Orban, ultima propunere pentru funcția de Prim-ministru votată în Consiliul Național PNL.”arata Danca pe facebook

Leave A Comment