Dacian Cioloș – ”Dacă moțiunea trece, înseamnă că premierul Cîțu nu mai e premier, iar președintele ar trebui să cheme partidele la consultare.

October 3, 2021
164 Views

dacian Ciolos, noul președinte al USR-PLUS, a anunțat că așteaptă ca președintele Klaus Ioahannis să cheme partidele la consultări, după ziua de marți, când se va vota moțiunea de cenzură a PNL, iar aceasta va trece.

Cioloș spune că USR-PLUS nu va propune un premier din rândurile partidului său și că PNL ar trebui să facă primul pas pentru noi negocieri, dar nu cu Florin Cîțu ca propunere.

”Dacă moțiunea trece, înseamnă că premierul Cîțu nu mai e premier, iar președintele ar trebui să cheme partidele la consultare. Dacă vom fi contactați de PNL, suntem dispuși să ne consultăm, dar cred că președintele va face primul pas și va face un guvern cu un alt premier. Evident că așteptăm să ne caute președintele, nu căutăm să construim noi un guvern în jurul unui premier de la USR-PLUS. Cei de la PNL sunt îndreptățiți să dea premierul.”, a spus Dacian Cioloș.

”Nu vom face niciun compromis împotriva obiectivelor pe care le-am stabilit şi lucrurilor pe care le-am promis alegătorilor noştri pentru a intra la guvernare. Vom intra la guvernare doar dacă putem face reforme, dacă ne putem pune în aplicare programul, nu vom intra ca să rezolvăm o problemă internă a unui partid sau altul partener”, a declarat Cioloş.

Preşedintele USR PLUS a afirmat, de asemenea, că partidul va creşte în următorii ani.

”Ăsta va fi USR PLUS, va creşte în următorii ani, va fi un partid care va reprezenta acea parte a electoratului care vrea modernizare, vrea reforme, vrea democraţie, vrea cu adevărat o viziune liberală şi nu-i este teamă de provocări, ci caută soluţii”, a mai declarat Cioloş.

”Nu va fi în USR PLUS un singur om care va da tonul şi direcţia partidului. Provocarea este să putem lucra în echipă şi să creştem mai mulţi lideri. Eu nu lucrez cu un partid separat. Eu nu am un partid, altul decât USR PLUS. Aici sunt, într-adevăr echipe diferite. Eu am spus încă din campanie că intenția mea e să fiu președintele USR PLUS și nu al unei tabere. Eu nu am nicio miză pentru o tabără specifică împotriva celeilalte tabere. Interesul meu e să întăresc partidul. Noi trebuie să fim uniți. Îmi dau seama că e o provocare importantă”, a mai afirmat noul preşedinte al USR PLUS.

Leave A Comment