CTP, replică pentru Iohannis: “Ești șeful statului şi tu spui că statul a eșuat? Despre tine nu spui nimic

October 3, 2021
161 Views

Gazetarul Cristian Tudor Popescu i-a dat replica lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a spus ieri că “statul a eşuat” în misiunea de protejare a cetăţenilor, făcând referire la incendiul de la spitalul din Constanţa, unde şapte oameni au murit.

Jurnalistul consideră că dacă România e eșuat, și Iohannis a eșuat, pentru că este președintele ţării din 2014, dar “el n-are treabă cu statul”, a punctat CTP, potrivit digi24

“Ne spune domnul președinte Iohannis că statul a eșuat în misiunea sa de a proteja cetățenii. Mai întâi, nu e corect, statul n-a eșuat. Statul român este un stat eșuat de când a fost înființat, din secolul al XIX-lea. Nu a reușit niciodată, în nicio structură guvernamentală, să garanteze siguranța, protecția simplului cetățean care nu are relații speciale.

Și ne spune domnul Iohannis că statul a eșuat. Ești șeful statului, așa se numește. Și tu spui că statul a eșuat? Despre tine nu spui nimic?

CTP: “Acești oameni nu sunt ultimii care vor muri arși, asfixiați în spitalele din România”

Eu n-aș fi putut să fiu președintele României de opt ani și să spun, în timp ce oamenii mor, “statul a eșuat”. Eu, șeful statului. În loc să spun: “Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat”. El n-are treabă cu statul.

Singurul lucru sigur pe care îl pot comunica este că nu se va schimba nimic, că acești oameni nu sunt ultimii care vor muri arși, asfixiați în spitalele din România.

Nu sunt ultimii care vor muri pe holuri în România, pentru că dacă faci COVID acum într-o formă gravă, de pildă în București, te duci să-ți tragi sufletul pe un hol de spital – nu mai e niciun loc la ATI – și eventual să-ți dai sufletul pe hol”, a spus CTP.

Preşedintele Ioahannis s-a arătat “îngrozit”, vineri, de incendiul care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

“Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română.

Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară”, a transmis, vineri, şeful statului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: