Prognoză ANM: Tendinţă de răcire a vremii la nivelul întregii ţări, în intervalul 27 septembrie – 10 octombrie

September 28, 2021
301 Views

Regimul termic va fi caracterizat ca unul oscilant, dar în general răcoroasă, în perioada următoarelor două săptămâni (27 septembrie – 10 octombrie), la nivelul întregii ţări, iar valorile termice maxime vor oscila între 17 grade şi 26 de grade, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor va fi relativ ridicată, în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

…..

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o tendinţă de răcire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în intervalul 29 septembrie – 2 octombrie, când vremea va fi răcoroasă. Apoi se va încălzi şi pe 6 octombrie media maximelor va fi de 20 de grade Celsius, iar ulterior va marca o scădere uşoară, spre 18 grade pe 10 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evoluţie similară, fiind în scădere de la 12 grade la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, spre 4 grade pe 3 şi 4 octombrie, apoi vor creşte din nou şi, în intervalul 6 – 10 octombrie se vor menţine în jurul valorii de 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 27 şi 28 septembrie şi, din nou, în jurul datei de 7 octombrie.

…..

La munte, vremea se va răci în primele trei zile ale intervalului de prognoză, când maximele vor scădea de la 17 grade până la 8 grade, iar minimele de la 7 grade până la 1 – 2 grade. Aceste valori vor caracteriza un regim termic relativ constant în intervalul 29 septembrie – 3 octombrie, apoi vremea se va încălzi uşor şi, între 5 şi 10 octombrie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10 – 13 grade, iar cele minime de 3 – 5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată între 27 şi 29 septembrie şi, posibil, în jurul datei de 7 octombrie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: