Înmatricularea şi radierea maşinilor se va putea face cu un singur drum la RAR

September 23, 2021
197 Views

Un proiect de lege aprobat deja de Senat prevede simplificarea procedurii de înmatriculare şi radiere a maşinilor printr-un singur drum la Registrul Auto Român. Camera Deputaţilor este for decizional.

Veste bună pentru români: cei care vor să înmatriculeze o maşină ar putea sta mai puţin la cozi după ce legislaţia privind înmatricularea şi radierea vehiculelor ar putea suferi modificări majore. Astfel, cei interesaţi să-şi înmatriculeze maşina ar putea să o facă mai rapid şi cu mai puţine drumuri la autorităţi. Una dintre măsurile luate în calcul este trecerea activităţilor de înmatriculare şi radiere a vehiculelor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), aşa cum e acum, la Registrul Auto Român (RAR), după cum apare într-un proiect de lege depus de 41 de senatori şi deputaţi, care, pentru că nu a fost dezbătut în termenul legal, a trecut tacit de Senat.

Proiectul de lege adoptat tacit la Senat vizează, de fapt, schimbarea regulilor actuale privind înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor. Una dintre măsurile cuprinse în document vizează transferarea activităţilor de înmatriculare şi înregistrare a vehiculelor de la DRPCIV, aşa cum e acum, la RAR. „Actul normativ aduce îmbunătăţiri semnificative privind reducerea birocraţiei prin transferul activităţilor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) către Regia Autonomă „Registrul Auto Român (RAR)”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Plăcuţele de înmatriculare vor fi fabricate tot de RAR

După cum apare în proiect, activităţile de înmatriculare vor trece în competenţa Ministerului Transporturilor, prin RAR, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor intrării în vigoare a măsurilor, dar nu mai devreme de şase luni de la publicarea lor în Monitor.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: