A început stagiunea 2021-2022 la „Teatrul Puck”. Care sunt primele spectacole în sală

September 16, 2021
262 Views

După debutul stagiunii o ediție de succes a festivalului WonderPuck,  noua stagiune continuă cu primele spectacole la sediul Teatrului  „Puck”: „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai” și  „Vasilache și Marioara în jurul lumii”.

Cei mici sunt așteptați în sala instituției clujene (str. I. C.  Brătianu, nr. 23) sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11, la spectacolul  „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, spectacol  inspirat din povești tradiționale maghiare.
Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz, iar regia de Vadas László.

Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea  lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un  personaj foarte popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest  spectacol are de-a face cu provocări nemaiauzite. Este prin excelență  un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din  distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10  roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.
Va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este  de trei ani.

Spectacol cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite

De asemenea, duminică, 19 septembrie, de la ora 12.30, pe aceeași  scenă, va fi prezentat spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul  lumii”, cu scenariul, regia și ilustrația muzicală semnate de Ionuț  Constantinescu.
Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea lui Vasilache și  a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu  personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data  aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se  întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte  personaje care animă savuros situațiile.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan.  Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin  Negrea, ilustrația muzicală de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai  Pamfiloiu.  Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de  Elena Ilaș. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului,  înainte de intrarea la spectacole.

Cum se fac rezervările pentru spectacole

Întrucât locurile reglementate în contextul pandemiei sunt limitate,  iar interesul publicului este foarte mare, accesul la Teatrul „Puck”  se face doar pe baza unor rezervări prealabile. Telefonic, rezervările  pentru spectacolele din weekend se fac de luni până vineri, în  intervalul orar 8-15, la următoarele numere de telefon: 0731837691 –  Lucian Boldor (impresar secția română) și 0731837693 – Jakabfi Agnes  (impresar secția maghiară).
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și  online, accesând linkul următor:  http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Mai multe detalii, aici:  http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de  Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în zilele de sâmbătă și duminică va  costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei  pentru preșcolari, elevi și studenți.
Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri  va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7  lei (pentru preșcolari, elevi și studenți).
Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului,  înainte de intrarea la spectacole.

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu  respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului  coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate  condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.  De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30  de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea  triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele  care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în  locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care  manifestă febră sau probleme respiratorii.
Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de  alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de  persoane admise la evenimentele din weekend este de 50.
http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru-evenimentele-actiunile-culturale-organizate-in-aer-liber-pe-perioada-starii-de-alerta-pentru-prevenirea-raspandirii-covid-19/.

Pe lângă acestea, artiștii Teatrului „Puck” vor mai susține două  spectacole („Tornyocska”/„Turnulețul” – în limba maghiară și  „Croitorașul cel isteț” – în limba română), în localitatea Cecălaca  (județul Mureș), duminică, 19 septembrie, de la orele 16, respectiv  17.30.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în  subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde  peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară,  precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al  Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri  de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană  este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele  importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul  Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: