Primirea unei vești proaste, o zi mai grea la birou, eșuarea unui plan sau alte lucruri ne pot face să ne simțim deprimați sau triști.
Chiar și dezamăgirile și frustrările minore îți pot perturba activitățile zilnice și te pot face să te simți nefericit și complet dezinteresat de lucrurile care îți făceau plăcere. Acest lucru este perfect normal, dar suferința emoțională nu trebuie să fie extremă.
Ignorarea sursei stării tale proaste nu o va face să dispară, dar nu este nimic în neregulă dacă o dai deoparte temporar pentru a te concentra asupra a ceva care te face să te simți bine în schimb.
Mai jos, veți găsi șapte idei pe care să le încercați atunci când nu sunteți în cea mai bună dispoziție !
1. Fă o plimbare în parc
O scurtă plimbare prin cel mai apropiat parc, sau orice alt spațiu verde, poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Mersul în natură stimulează producția de „hormoni ai fericirii”, mesagerii chimici care ajută la reglarea dispoziției.
O plimbare de 10 minute poate crește fluxul de sânge către creier și te poate energiza, reducând senzația de oboseală. Mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului hormonilor de stres din corpul tău și poate determina eliberarea de endorfine, hormoni care pot reduce stresul, durerea și disconfortul.
Desigur, și lumina soarelui are beneficii. A petrece doar 10 sau 15 minute la soare poate declanșa producția de serotonină, împreună cu mai multe endorfine, ceea ce face o doză mare de substanțe chimice care îmbunătățesc starea de spirit.
2. Râzi
Există un motiv bun pentru care atât de mulți profesori și alți vorbitori publici au tendința de a-și începe discursul cu o glumă sau o remarcă spirituală. Râsul într-un grup poate ajuta la ameliorarea tensiunii și poate face ca toată lumea să se simtă mai energizată – și, adesea, mai conectată.
Râsul funcționează și la nivel individual. Dacă te simți puțin anxios sau stresat de ceva – să zicem, o prezentare la locul de muncă sau o discuție intensă cu cineva drag – umorul te poate ajuta să scapi de tensiune.
3. Încearcă aromaterapia
Simțul mirosului poate comunica direct cu amigdala cerebrală, o parte a creierului care ajută la reglarea emoțiilor. De aceea, parfumurile care declanșează amintiri pozitive sau nostalgice ajută adesea la ameliorarea tensiunii și anxietății. Conexiunea dintre creier și simțul mirosului poate ajuta, de asemenea, să explice de ce lucrurile care miros bine te pot face să te simți bine.
4. Cere sau oferă-ți o îmbrățișare
…..