O nouă investiție finalizată de Consiliul Județean Cluj, în beneficiul pacienților Spitalului de Recuperare

September 10, 2021
133 Views

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de înlocuire a instalației de tratare, filtrare și reîncălzire a apei din cele două bazine interioare ale Spitalului de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

În valoare de cca. 200.000 de lei, investiția a fost finanțată integral din bugetul propriu al forului administrativ județean. Operațiunile au fost necesare pentru a crește calitatea serviciilor medicale și eficiența tratamentelor aplicate, astfel încât un număr cât mai mare de pacienți să beneficieze de procedurile necesare pentru reabilitarea stării de sănătate.

Principalele lucrări executate la cele două bazine interioare au constat în înlocuirea instalației de clorinare cu două noi mecanisme, bazate pe clor lichid și folosindu-se pompe de dozare a acestei substanțe pentru menținerea clorului liber la valorile optime. De asemenea, au fost instalate trei pompe, trei filtre și trei vane de selecție, o unitate de automatizare, instalație de filtrare și încălzire, o unitate de dezinfecție și analiză completă a apei, precum și o instalație de ozonificare.

Aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul cu acest profil din Transilvania și unul din cele două existente în țară, adresabilitatea acestuia fiind una extrem de ridicată.

Leave A Comment

%d bloggers like this: