Piața Unirii devine locul întâlnirii clujenilor cu magia operei, sambata, 28 august, ora 20.30, P-ta Unirii

August 28, 2021
351 Views

Opera Aperta revine, între 28 și 31 august, în Piața Unirii, cu Ruxandra Donose, mezzo-soprana care a strălucit pe cele mai importante scene din lume, și spectacolul-vedetă Zorba, cu o coregrafie reîmprospătată. Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile celor trei zile de spectacole în aer liber, de înaltă ținută artistică, oferite gratuit publicului de Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Ruxandra Donose sărbătorește 30 de ani de activitate într-o gală în care vocea cu un timbru atât de special a mezzo-sopranei va vibra în interpretarea unor arii din Farnace de Antonio Vivaldi, Tancredi de Gioachino Rossini sau Carmen de Georges Bizet. Va fi o veritabilă incursiune în cariera parcursă de Donose, de la muzica barocă și romantică până la cea modernă, veristă, așa cum a răsunat și pe scenele de la Covent Garden, Royal Opera House sau Deutsche Oper Berlin, pe care mezzo-soprana a cântat de-a lungul timpului.

Nota : Accesul la spectacolele din Piața Unirii este liber și va fi permis, conform normelor legale în vigoare, doar persoanelor vaccinate cu schemă completă împotriva noului coronavirus, pe baza adeverinței de vaccinare, celor care au un test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și celor care dovedesc, printr-o adeverință emisă de medicul specialist, că se află într-o perioadă de 15-180 de zile de la infectarea cu noul coronavirus. Purtarea măștii va fi obligatorie pe toată durata evenimentelor din cadrul festivalului Opera Aperta.

Leave A Comment

%d bloggers like this: