Răzvan Theodorescu – “Trădarea ține, poate mă înșel, dar ține și de educație”A fost trădat Orban ? Au fost trădați și Ion Iliescu și Adrian Năstase? Va fi trădat și Klaus Iohannis?

August 22, 2021
342 Views

Invitat în emisiunea ,,InSecuritate, Răzvan Theodorescu a vorbit despre trădările din politica românească, dar și despre tarele politicienilor români, afișate în diverse conjuncturi ale istoriei.

Răzvan T.: ,,Am crezut multă vreme că va veni o lume de tineri și au venit niște șacali”

,,Există însă posibilitatea în care eu devin tot mai sceptic a apariției unei lumi tinere care să intre în politică și care să fie educate. Eu am crezut multă vreme că va veni o lume tineri și au venit niște șacali”, conchide Răzvan Theodorescu

Reamintim că profesorul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, a fost senator în Parlamentul României și ministru al culturii între 2000 și 2004, dar și președinte al Radioteleviziunii române între februarie 1990 și iulie 1992.

contextul informațiilor apărute în legătură cu premierul Florin Cîțu, din perioada în care acesta locuia în SUA – infracțiunea legată de consumul de alcool la volan și faptul că a fost dat în judecată pentru o datorie de 6.600 de dolari pe cardul de credit – Răzvan Theodorescu a devoalat cine a trădat pe cine,  de-a lungul timpului în politica românească, dar și de ce a devenit trădarea un fel de ,,cutumă” a celor care ajung în funcții de conducere.

,,Este caracteristică pentru lumea noastră politică, mai ales. Să știți că trădat a fost și Adrian Năstase, Petre Roman cu Băsescu. Trădarea face parte din ființa politicianului nostru. Nu numai la noi. Dar, în cazul pe care-l trăim (n.r. – Cîțu ) acum este pur și simplu eclatant ce vezi. Eu nu am niciun fel de simpatie, nici într-o parte, nici în alta, dar îl vezi pe Orban că rămâne tot mai singur. Cei care îi făceau temele l-au părăsit. Dar nu se știe niciodată ce se va întâmpla până în 25 septembrie!”

,Iohannis, ca și Băsescu, sunt, după mine, prea puțini importanți din acest punct de vedere. Iohannis contează mai puțin în politica noastră. Nu am niciun fel de simpatie, dar găsesc că contează mai. Iliescu a fost, cu siguranță trădat, la un moment dat. (…) Eu am trăit direct direct, și pot s-o spun, decembrie 2005. Eram senator și Traian Băsescu câștigase cum câștigase. Eram adunați la Senat cei care erau din partidul perdant, care era PSD-ul, împreună cu cei ai lui Dan Voiculescu care era Partidul Umanist, era o alianță. Țin minte că, la un moment dat, a venit ceva ca zvon că s-a petrecut ceva. Toată echipa lui Voiculescu trecuse de partea câștigătorului. Erau oameni foarte simpatici, oameni cu care colaborasem…Traian Băsescu a găsit formula/ soluția imorală care a rămas ca atare. Sunt unele formule care rămân memorabile.”

Profesorul Răzvan Theodorescu – senator în Parlamentul României și ministru al culturii între 2000 și 2004 – recunoaște că  PSD-ul a trădat valorile social-democrației. Cât despre antidotul pe care îl putem găsi trădării, invitatul lui Bogdan Nicolae se declară sceptic, iar speranța unei lumi tinere care să intre în politică a ajuns să fie o simplă utopie.

,,Aici, sunt subiectiv. Eu am fost membru al guvernului Năstase care a lucrat la aderarea României la NATO și UE și vă voi spune că trădarea social-democrației nu s-a făcut atunci, din punct de vedere ideologic. Dar, după aceea, au urmat 20 de ani de guvernare de dreapta și s-a stat pe loc. Din acest punct de vedere, România rămâne un exemplu negativ.”

,,Poți să trădezi cu ștaif, poți să găsești o formula de scuze să nu fie foarte vizibilă. Dar, dacă ești o țoapă, cum iarăși, vă rog să mă scuzați, cum sunt majoritatea celor care în momentul de față sunt în luptele politice, o faci pe față, ca să se știe.”

 

Leave A Comment