Adrian Papahagi – Uitați-vă la politică: Roman, Năstase, Tăriceanu, chiar Ponta au fost infinit mai puternici decât Cîțu. Ce-au ajuns?

August 20, 2021
263 Views

“Cum să nu crezi în Dumnezeu când studiezi atent lumea? Timpul, de care toți ne temem, e de fapt o formă a justiției divine. Mai devreme sau mai târziu, pe toți îi pune la locul lor.

Uitați-vă la politică: Roman, Năstase, Tăriceanu, chiar Ponta au fost infinit mai puternici decât Cîțu. Ce-au ajuns? Își ronțăie frustrați milioanele, cu un picior în pușcărie și altul în groapă. Dan Diaconescu era mai popular decât George Simion: mai știți ceva de el? Adriana Săftoiu era mai influentă și mai deșteaptă decât Raețchi: îi mai citește cineva analizele? Iohannis va deveni mai insignifiant decât a fost vreodată Emil Constantinescu: vă amintiți ce sentiment de eliberare am trăit când Constantinescu l-a învins pe Iliescu în 1996? Replica lui Constantinescu în dezbaterea decisivă și gestul cu ochelarii rămân celebre: Iohannis a fugit până și de dezbaterea cu o curcă plouată, ca Dăncilă. I se va uita și numele: nu va fi asociat cu nimic notabil, nici măcar cu mariajul gay (care nu va fi votat în România).
În zece ani, toți caraghioșii care populează azi politica vor fi uitați. Timpul îi va pune unde le e locul.
În memoria unei națiuni supraviețuiesc foarte puțini – sfinți, eroi și genii. Să supraviețuim deci în memoria lui Dumnezeu! Restul e deșertăciune.” arata Papahagi pe facebook

Leave A Comment

%d bloggers like this: