Lucrări de refacere a sistemului rutier pe drumul județean 107J Finișel-Plopi

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de întreținere pe drumul județean 107J Finișel – Plopi/Valea Ierii, între pozițiile kilometrice 0 – 11+200.

Astfel, într-o primă etapă, lucrările de întreținere au debutat cu repararea stratului de asfalt existent pe raza satului Finișel, comuna Săvădisla. În acest sens, antreprenorul lucrărilor va proceda la eliminarea gropilor și la colmatarea tuturor rosturilor și fisurilor existente pe suprafața carosabilă.

În cea de-a doua etapă a proiectului, de la ieșirea din satul Finișel și până în apropiere de satul Plopi, comuna Valea Ierii, lucrările de întreținere vor fi de o complexitate mai ridicată, ele urmând să fie finalizate până la finalul acestui an.

Concret, se vor realiza lucrări de lărgire a căii de rulare și de reprofilare a platformei drumului cu un adaos de 10 cm de piatră spartă cilindrată. De asemenea, se vor monta cca. 30 de podețe tubulare pentru scurgerea apelor și se vor săpa șanțurile.

Lucrările vizează, în principal, refacerea sistemului rutier și viabilizarea drumului județean pentru toate categoriile de autovehicule.

Leave A Comment