Vremea în următoarele două săptămâni

August 17, 2021
265 Views

Vremea va fi caniculară în majoritatea regiunilor în primele zile ale acestei săptămâni, cu temperaturi maxime ce vor atinge local 38 de grade Celsius şi instabilitate atmosferică accentuată în perioada 17-19 august, însă ulterior va intra într-un proces de răcire, arată prognoza valabilă pentru intervalul 16 – 29 august, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

…..

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, pe alocuri caniculară, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 32 – 34 de grade Celsius şi minime în jur de 16 grade. Se va răci accentuat, în 18 şi 19 august, când media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 24 – 25 de grade, iar minimele vor fi, în general de 10 – 12 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul regiunii. În perioada 20 – 25 august se va încălzi, până la valori maxime, care vor fi în medie de 28 de grade şi minime în jur de 13 grade, iar spre finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate maxime uşor mai coborâte, în jur de 25 de grade şi minime, în medie de 10 – 11 grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua la începutul săptămânii, astfel că, în zilele de 17 şi 18 august, pe arii extinse vor fi averse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Un alt interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august, iar în restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

…..

La munte, vremea va fi caldă la începutul intervalului, însă odată cu accentuarea graduală a instabilităţii atmosferice, temperatura va scădea semnificativ, de la o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade în prima zi, la 15 – 16 grade Celsius. În perioada 20 – 25 august se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va urca la 18 grade, urmând să scadă din nou la 16 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, respectiv, o medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 14 – 15 grade, apoi va scădea, iar până spre finalul intervalului va oscila între 8 şi 11 grade.

Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri însemnate cantitativ în 17 şi 18 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai mare după 25 august. (Sursa: Agerpres)

Leave A Comment