15 soluții pentru scăderea tensiunii arteriale

August 13, 2021
267 Views

Tensiunea arterială afectează 1 miliard de oameni la nivel global și chiar poate pune în pericol viața. Dacă este lăsată necontrolată, tensiunea arterială ridicată crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

5 soluții pentru scăderea tensiunii arteriale
Tensiunea arterială afectează 1 miliard de oameni la nivel global și chiar poate pune în pericol viața. Dacă este lăsată necontrolată, tensiunea arterială ridicată crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Avem însă vești bune! Există o serie de lucruri pe care le poți face pentru a reduce tensiunea arterială în mod natural, chiar și fără medicamente.

Iată 15 soluții naturale de combatere a tensiunii arteriale crescute.

1. Fă mișcare în mod regulat
Exercițiile fizice sunt printre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a-ți scădea tensiunea arterială. Exercițiul regulat te ajută să ai inima mai puternică și mai eficientă în pomparea sângelui, ceea ce scade presiunea din artere.
Săptămânal, 150 de minute de exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos, sau 75 de minute de exerciții energice, cum ar fi alergarea, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății inimii.

2. Redu aportul de sodiu
Aportul de sare este ridicat în întreaga lume. În mare parte, acest lucru se datorează alimentelor procesate și preparate. Multe studii au legat aportul ridicat de sare de hipertensiunea arterială și evenimente cardiace, inclusiv accident vascular cerebral.

Dacă ai deja tensiune arterială crescută, merită să reduci aportul de sodiu pentru a vedea dacă acesta face diferența. Înlocuiește alimentele procesate cu unele proaspete și încearcă să dai gust mâncărurilor cu ierburi și condimente, mai degrabă decât cu sare.

3. Bea mai puțin alcool
Consumul de alcool poate crește tensiunea arterială. De fapt, alcoolul este legat de 16% din cazurile de hipertensiune arterială din întreaga lume.

În timp ce unele cercetări au sugerat că în anumite cantități (mici până la moderate), alcoolul poate proteja inima, aceste beneficii sunt devansate de efectele adverse.

4. Mănâncă mai multe alimente bogate în potasiu
Potasiul este un mineral important. Îți ajută corpul să elimine sodiul și scade presiunea asupra vaselor de sânge. Pentru a obține un echilibru mai bun între potasiul și sodiul din dieta ta, concentrează-te pe consumul de mai puține alimente procesate și mai multe alimente proaspete și crude.

5. Redu cofeina
Deși persoanele care beau cafea și ceai cu cofeină tind să aibă un risc mai scăzut de boli de inimă, inclusiv hipertensiune arterială decât cele care nu beau, cofeina poate avea un efect prea puternic asupra persoanelor care nu obișnuiesc să o consume în mod regulat.

Dacă bănuiești că ești sensibil la cafeină, elimin-o o perioadă pentru a vedea dacă îți scade tensiunea arterială.

6. Învață să gestionezi stresul
Stresul este un factor cheie al hipertensiunii arteriale. Mai multe studii au explorat modul în care reducerea stresului poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Iată două sfaturi bazate pe dovezi:

• Ascultă muzică liniștitoare: muzica calmantă te poate ajuta să îți relaxezi sistemul nervos.
• Lucrează mai puțin: volumul mare de lucru și situațiile de muncă stresante, în general, sunt legate de tensiunea arterială crescută

7. Mănâncă ciocolată neagră sau cacao

……

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Comment

%d bloggers like this: