Majoritatea romanilor considera ca localitatile ar trebui sa aiba propriile retele de fibra optica pentru un internet de calitate (studiu)

August 11, 2021
229 Views

Aproape trei sferturi dintre români (72%) sunt de părere că o localitate ar trebui să aibă propria reţea de fibră optică, în condiţiile în care jumătate dintre utilizatori apreciază calitatea internetului cel mult medie în oraşele mici şi zonele rurale, reiese din rezultatele unui studiu online, comandat de către primul dezvoltator de fibră optică din ţară pentru Asociaţia Română de Fibră Optică (AFOR).

În acest context, 46% dintre respondenţi ar fi dispuşi să plătească 100 de euro pentru a-şi racorda casa sau apartamentul la o reţea comunitară de fibră optică subterană.

Conform cercetării Conexxion Group, mai mult de jumătate (55%) dintre respondenţi consideră că internetul ar trebui să acopere, în orice localitate, cel puţin nevoile de conectivitate video pentru şcoala online, iar o pondere similară (56%) s-ar reloca în regim work-from-home în localităţi mici sau în mediul rural, dacă ar avea un pachet minim garantat de conectivitate.

În acelaşi timp, şase din zece români plasează browsingul sau navigaţia online printre minimul necesar de a fi acoperit, 58% doresc şi WiFi gratuit, iar patru din zece consideră esenţiale streamingul şi apelurile video. De asemenea, 31% dintre aceştia ar opta pentru telemedicină între nevoile de bază ce ar trebui acoperite de conectivitatea online.

Potrivit sursei citate, indiferent de locul din ţară în care se află, românii preferă să se conecteze online prin WiFi în proporţie de 59%. 

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: