5 tipuri de muscaturi de insecte pe care nu trebuie sa le ignori

August 11, 2021
306 Views

Orice mica umflatura sau pata rosie pe piele trebuie urmarita timp de cateva zile dupa aparitie. In cazul muscaturilor de insecte, unele dintre ele pot fi periculoase si pot duce la complicatii. Iritația, senzația de arsură și roșeață pot fi ameliorate prin aplicarea de remedii naturale, pe baza de ulei de arbore de ceai sau lavanda, cu care se impregneaza o discheta cosmetica, timp de 10 minute, de doua ori pe zi.

1. Paduchi

Muscaturile de paduchi seamana cu cele de tantar – mici umflaturi rosii. Le poti deosebi insa fiindca cele de paduchi sunt de multe ori pozitionate in linie dreapta, mai multe la numar, pe spate, abdomen sau picioare. Daca astfel de muscaturi se inmultesc si simti mereu o senzatie de mancarime, poti avea o infestare a saltelei, pe care va trebui sa o elimini cat mai rapid cu substante speciale, din farmacii.

2. Albine sau viespi

Desi in general sunt dureroase si vei simti intepatura unei albine atunci cand se produce, poti suferi astfel de muscaturi si cand esti la plaja sau in padure si sa nu iti dai seama. In general arata ca o vanataie rosie dureroasa, cu un punct mai alb in centru. Incearca sa elimini cat mai rapid din piele acul ramas din corpul albinei si mergi de urgenta la un medic. Principalul risc in cazul intepaturilor de albine sunt alergiile, iar un soc anafilactic puternic poate fi fatal. Daca nu te stii alergic la intepatura de albina, insa ai aceasta problema, trebuie sa stii ca se manifesta prin scăderea tensiunii arteriale și instalarea dificultatilor de respirație, din cauza edemului glotei. În aceste cazuri, reacția este foarte rapidă și itrebuie apelata de urgenta, “salvarea”, pentru administrarea unei injecții de adrenalină subcutanat și utilizarea mastii de oxigen pentru respirație artificială.Trebuie mers la spital cât mai repede, deoarece există riscul de moarte prin asfixiere.

3. Scabia

Infestarea cu scabie este puțin diferită, fiindcă nu pornește chiar de la o insectă, ci de la acarieni microscopici.

…..

Leave A Comment