Certificat de Urbanism pentru Coridorul de mobilitate urbană axa sudică Turda-Câmpia Turzii”.

Consiliul Județean Cluj e emis certificatul de urbanism necesar pregătirii documentației de urbanism aferente proiectului de investiții „Coridor strategic integrat de mobilitate urbană axa sudică Turda-Câmpia Turzii”.

În acest moment, în lipsa unei variante ocolitoare, circulația rutieră în perimetrul municipiilor Turda și Câmpia Turzii se desfășoară cu multă dificultate ca urmare a traficului de tranzit, în special cel greu, care e deosebit de intens. Din acest motiv, au loc ambuteiaje frecvente care afectează atât calitatea vieții și a aerului, cât și mobilitatea urbană.

            Concret, viitoarea centură ocolitoare Turda-Câmpia Turzii va avea rolul de a asigura fluxul de circulație din partea de sud a celor două municipii către Autostrada A3, fără a fi nevoie de tranzitarea zonelor centrale ale acestora.

            Traseul coridorului integrat de mobilitate, în lungime totală de 19,3 km, se va desfășura pe teritoriul a nu mai puțin de trei unități administrativ-teritoriale – Turda, Câmpia Turzii și Mihai Viteazu, acesta acoperind atât drumuri și străzi existente, cât și terenuri agricole și zone industriale.

            Amintim faptul că, prin intermediului Acordului de asociere încheiat între Județul Cluj și municipiile Turda și Câmpia Turzii, Consiliul Județean Cluj și-a asumat bugetarea sumelor necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice și de urbanism pentru întreg obiectivul de investiții.

Leave A Comment

%d bloggers like this: