Ion Cristoiu: ‘Ludovic Orban știe un adevăr. Pentru Gruparea Florin Cîțu, dacă Sistemul nu se retrage din joc, există riscul ca la Congres să fie un vot de revoltă față de încercarea lui Klaus Iohannis de a vârî pe gât unui partid ca PNL un nevolnic precum Florin Cîțu’

Jurnalistul și Publicistul Ion Cristoiu susține că ”Ludovic Orban trăiește și el ceea ce au trăit adversarii săi cînd pentru a-l susține pe el, Ludovic Orban, la ordinele lui Klaus Iohannis, Sistemul făcea prăpăd printre liderii PSD”.

 

Ludovic Orban știe că DNA îi pregătește ceva?!

”Duminică, 1 august 2021, la alegerile interne din organizația județeană Vrancea a PNL, a descins un comando de la București, condus de Ludovic Orban și alcătuit din Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru și Virgil Guran. Prezența candidatului la președinția PNL, Ludovic Orban, n-a surprins. Ludovic Orban și-a făcut o regulă din a fi prezent la reuniunile dedicate alegerilor interne din PNL, chiar și acolo unde Gruparea Florin Cîțu are mai mari șanse de cîștig decît Gruparea sa. De la alegerile din filiala Vrancea, Ludovic Orban, și dacă n-ar fi avut această regulă, nu putea lipsi. Organizația județeană, condusă de Cătălin Toma, e o veritabilă fortăreață pro Ludovic Orban. Să ne reamintim că fostul ambasador american l-a însoțit la Focșani pe șeful Cancelariei lui Ludovic Orban pentru a contribui la victoria PNL la alegerile locale. Bătălia din PNL are, alături de o suprafață vizibilă, expusă opiniei publice, și adîncimi obscure, în care lucrează de zor Instituțiile de forță ale României lui Klaus Iohannis.

De aceea simt nevoia să precizez despre formula Fortăreața Pro Ludovic Orban:
Cel puțin pînă la ora la care scriu, 11 noaptea, 1 august 2021, Vrancea e pro Ludovic Orban. Opțiunea a fost întărită de trei aspecte ale conferinței de alegeri:

  1. Cătălin Toma, declarat pro Orban, n-a avut nici un concurent. Asta înseamnă că Gruparea Cîțu n-a reușit să facă rost de unul.
  2. Nimeni din Gruparea Florin Cîțu n-a venit la Focșani. Asta înseamnă că Vrancea a fost din start considerată pierdută.
  3. Imediat după realegere, Cătălin Toma și-a exprimat cu voce tare opțiunea pentru Ludovic Orban.

Viața ne-a demonstrat însă că, urmare a lucrărilor din Subteranul statului de drept, mulți lideri PNL și-au schimbat peste noapte opțiunea în favoarea lui Florin Cîțu. S-au culcat cu Ludovic Orban, Garantul forței PNL, și s-au sculat cu Florin Cîțu, Garantul Reformei din PNL. Mărturia acestei schimbări la față ședea într-un text pe Facebook postat de respectivul în timpul nopții, nu se știe dacă în stare de veghe sau în stare de somn.

La reuniune, Ludovic Orban a ținut un discurs. Pînă la un anumit punct discursul a stat sub semnul amintirilor lui Ludovic Orban din vremea cînd s-a bătut ca la Vrancea locul lui Marian Oprișan să-l ia Ion Ștefan , zis Grindă. Noi, care știm bine Vrancea, putem depune mărturie că în veci PNL n-ar fi cîștigat alegerile la Vrancea dacă Marian Oprișan nu era lucrat de noua conducere a PSD de la București.

Nu prin asta rămîne discursul un eveniment, ci prin altceva mult mai important. Prin finalul lui, în care Ludovic Orban a denunțat pentru prima oară de la începutul campaniei implicarea instituțiilor statului din afara PNL în bătălia internă din PNL:

Că tot v-am vorbit de Mărăști, Mărășești, Oituz, le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mîini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și ale altora că nu cedez, că exact ca la Mărășești, Mărăști, Oituz, indiferent cîți vor fi în jurul meu, voi da bătălia pînă la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Național Liberal, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Național Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conștiințe, conform propriei evaluări și propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Național Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile, să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Se știe că Florin Cîțu e Pupiloiul lui Klaus Iohannis.
Se știe că Klaus Iohannis și-a făcut un țel al celui de-al doilea mandat din răsturnarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Se știe că Klaus Iohannis nu ezită să folosească instituțiile de forță ale Republicii, cu șefi dependenți de pixul lui pentru a-și atinge scopurile. În imensa lor majoritate scopurile lui Klaus Iohannis nu izvorăsc din inteligență, ci din hormoni. Hormonii prezidențiali nu-l mai vor pe Ludovic Orban în fruntea PNL. Prin urmare, a fost vizibilă pentru întreaga presă implicarea în bătălia internă, dintr-un partid, prin folosirea instrumentelor anticonstituționale, a instituțiilor de forță, în frunte cu DNA.

Din acest punct de vedere, discursul lui Ludovic Orban nu reprezintă o noutate. Noutate reprezintă faptul că Ludovic Orban o spune deschis de la tribuna unei Conferințe județene.
Asta înseamnă că:

  1. Ludovic Orban știe că instituțiile de forță îi pregătesc ceva. Și intervenția sa nu ține de autovictimizare, cum aiurea s-a scris, ci de efortul de contracarare a loviturii pe care i-o pregătește DNA.
  2. Ludovic Orban n-are de gînd să cedeze, renunțînd la bătălie, pentru a-l lăsa pe Florin Cîțu singurul candidat, așa cum a tot sperat Klaus Iohannis c-o va face după atîtea momente de arătat pisica. Bătălia se va duce așadar până la Congres.
  3. Ludovic Orban știe un adevăr. La Congres votul va fi secret. Și acest vot nu va ține cont nici de opțiunile pro Cîțu sau pro Orban, și nici de teama de DNA. Pentru Gruparea Florin Cîțu, dacă Sistemul nu se retrage din joc, există riscul ca la Congres să fie un vot de revoltă față de încercarea lui Klaus Iohannis de a vîrî pe gît unui partid ca PNL un nevolnic precum Florin Cîțu. Pe acest vot se bazează Ludovic Orban.
  4. Ludovic Orban trăiește și el ceea ce au trăit adversarii săi cînd pentru a-l susține pe el, Ludovic Orban, la ordinele lui Klaus Iohannis, Sistemul făcea prăpăd printre liderii PSD.

Atunci Ludovic Orban dedica elogii Binomului SRI-DNA și -și proclama încrederea în justiția independentă și în Klaus Iohannis. Cei care scriam despre folosirea DNA în bătălia dintre partide primeam bastoane de la Ludovic Orban.

Acum i-a venit și lui rîndul la mașinăria de tocat lideri politici a Sistemului.
Ca de atîtea ori în Istorie, se dovedește că Ghilotina n-are sentimente”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Leave A Comment

%d bloggers like this: