Peste un milion de certificate digitale de călătorie au fost emise în România la două săptămâni de la lansarea platformei, anunță Andrei Baciu

July 16, 2021
442 Views

Peste un milion de certificate digitale de călătorie au fost emise în România la două săptămâni de la lansarea platformei, anunță secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV.

„În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 – 1.000.686 certificate emise). Peste #1milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate țările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcționat zi și noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Baciu menționează că pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport.

Cei care întâmpină probleme în eliberarea certificatului digital EU privind COVID pot apela Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.

Foto: Certificat digital / sursa STS

Leave A Comment