Cum te ferești de căpușe, în parc sau în grădina ta

July 11, 2021
206 Views

Mușcătura de căpușă nu numai că îți dă bătăi de cap, întrucât trebuie să apelezi la ajutor de specialitate pentru a-ți fi scoasă din piele, însă poate fi și extrem de periculoasă, purtând bacteria care cauzează boala Lyme.

În sezonul cald, petrecem mai mult timp în aer liber, în natură, ceea ce este extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Totodată, însă, petrecerea timpului în spații verzi ne expune unui pericol la care poate nu ne gândim: mușcăturile de căpușă.
Pentru a preveni mușcătura de căpușă și riscurile care vin odată cu ea, încearcă să respecți, mai ales în sezonul cald, câteva reguli simple.

Metode de prevenire a mușcăturii de căpușă

Folosește un repelent împotriva căpușelor înainte de a ieși din casă

În comerț găsești o sumedenie de produse care țin insectele la distanță. Folosește un asemenea produs, fie el sub formă de cremă, fie sub formă de spray, înainte de a petrece timp în natură. Spre exemplu, dacă știi că vei merge la o plimbare în parc, ori dacă mergi să faci un grătar la pădure, aplică neapărat un asemenea produs pe pielea expusă. Chiar dacă ai pantaloni lungi, aplică produsul pe glezne, acolo unde pantalonul ți se poate ridica, permițând accesul capușelor.

Apelează la o firmă pentru dezinsecția curții

Gazonul din grădina ta poate fi mediul ideal pentru căpușe, mai ales dacă ai animale de companie. Apelează, periodic, la o firmă specializată în dezinsecții, pentru eliminarea căpușelor din grădina ta.

Aplică un strat de permetrină pe încălțări, pe corturi, pe obiectele folosite în camping și chiar și pe haine

Permetrina este o substanță insecticidă, care ucide căpușele, dar și alte insecte. Mai ales dacă mergi în camping cu familia, folosește permetrina pentru a acoperi suprafețele expuse populării cu căpușe, pentru a te asigura că aceste insecte vor sta departe de tine și de familia ta.

Verifică-ți animalele de companie

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: