Războiul din PNL se mută la Guvern – Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe șeful Finanțelor, Alexandru Nazare

Motivul invocat ar fi “problemele de comunicare” și nu “performanța” efectivă a ministrului. Florin Cîțu a explicat că „miza revocării este o guvernare bună și atragerea de fonduri europene”.

Anunțul ar fi fost făcut de către premierul Florin Cîțu la începutul ședinței de Guvern de astăzi, după cum au precizat surse politice pentru ȘtirileProTV.

Ulterior, Cîțu a explicat situația în cadrul unei conferințe de presă la Guvern.

”M-a informat că nu dorește să-și dea demisia și preferă să fie revocat. Astazi, după încă o discuție am transmis președintelui cererea de revocare a ministrului Nazare. Am primit si propunerea ca ministrul interimar să fiu eu”, a declarat Florin Cîțu.

Interimatul va fi asigurat de Florin Cîțu. Printre motivele demiterii se numără evaluarea efectuată la șase luni.

„Nu există alte discuții, fac analiză pe toate ministerele. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, proiecte importante pentru atragerea de fonduri europene și pentru reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Cîțu.

Premierul a trimis deja la Palatul Cotroceni cererea de revocare a lui Nazare din echipa guvernamentală, după ce a avut loc o discuție între cei doi, discuție în care premierul i-ar fi comunicat șefului de la Finanțe că ”și-a făcut treaba bine” dar că intenționează să îl schimbe, conform acelorași surse citate.

Printre posibilii înlocuitori la șefia Finanțelor se numără deputatul Dan Vîlceanu, considerat un apropiat al premierului Cîțu. Există și varianta ca, în lipsa unui înlocuitor imediat, portofoliul să fie preluat, interimar, chiar de către premier.

Aflat la Teleorman, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus ca nu exista nici un motiv pentru care vreun membru al guvernului să fie revocat din funcţie.

La rândul său, Iulian Dumitrescu – liberal care a susţinut numirea lui Nazare – a subliniat că nu ştia despre decizia lui Cîţu. El a completat că nu există motive ca Nazare să fie remaniat şi că ar trebui ca premierul să discute în forurile statutare ale partidului despre remanieri. Ultimele informaţii arată că Florin Cîţu i-ar fi reproşat lui Nazare şi încasările slabe de la buget.

Leave A Comment

%d bloggers like this: