Lege promulgata/Raspunderea penala pentru infractiuni de trafic si exploatare, agresiune sexuala, tortura asupra minorilor nu se prescrie

July 2, 2021
334 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea de modificare a Codului penal potrivit căreia nu se va prescrie răspunderea penală a agresorilor în cazul infracţiunilor de sclavie, trafic de persoane, agresiune sexuală, tortură asupra minorilor.

De asemenea, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal prevede mărirea pedepselor în cazul nedenunţării infracţiunilor.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Codului penal, în sensul stabilirii caracterului imprescriptibil al răspunderii penale pentru anumite infracţiuni de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile prevăzute la art. 209, 210, 211 şi 213, pentru infracţiunile de agresiune sexuală de la art. 219, tortura de la art. 282. De asemenea, se majorează pedeapsa pentru infracţiunea de nedenunţare şi se incriminează nedenunţarea infracţiunilor de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile sau a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale săvârşite faţă de un minor sau care au avut ca urmare moartea unui minor.

“Prescripţia nu înlătură răspunderea penală în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 209 – 211, art. 213, art.218 – 220 şi art. 282”, se arată în lege.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: