Vitaminele: când este cea mai bună perioadă din zi în care să le iei?

June 16, 2021
237 Views

Ideal este ca vitaminele să le iei în urma unei diete echilibrate pentru că acestea sunt mai potente și se absorb mai bine comparativ cu suplimentele.

Nu este nimic în neregulă dacă ai un dulap plin de vitamine și minerale. Un studu din 2019 arată că 77% dintre americani consumă zilnic suplimente precum vitamine și minerale, dar înainte de administrarea lor trebuie să ai un plan bine stabilit pentru că, în funcție de tipul de vitamine pe care le iei acestea trebuie să fie și eficiente. Înainte de a lua suplimente este indicat să stai de vorbă cu un medic și să vezi exact ce îi este necesar corpului tău.

Ideal este ca vitaminele și mineralele esențiale să le iei în urma unei diete echilibrate pentru că acestea sunt mai potente și se absorb mai bine comparativ cu suplimentele. Dacă suferi de un deficit, ai nevoie de puțin ajutor din partea unui medic. FDA nu aprobă suplimentele, cee ce înseamnă că dovezile în privința siguranței și eficienței lor sunt limitate. Tocmai din acest motiv este indicat să stai de vorbă cu un medic pentru că el este în măsură să-ți spună ce ai nevoie sau ce să eviți astfel încât să nu-ți afecteze sănătatea dacă mai iei și alte medicamente.

Ce-i drept, nu există dovezi științifice care să menționeze că trebuie să iei vitaminele la o anumită oră din zi ca acestea să fie eficiente, dar este important ca ele să fie luate constant în aceeași perioadă din zi. Așa cum mănânci sau bei apă, la fel și vitaminele sunt absorbite de organism.

Ia vitaminele solubile dimineața
Vitaminele solubile precum vitaminele B nu se depozitează în organism, deoarece acestea sunt îndepărtate atunci când mergem la toaletă, ele fiind absorbite în stomac, ceea ce înseamnă că ar trebui să le iei cu o oră sau două înainte de masă. De asemenea, unele vitamine B pot afecta somnul, încă un motiv pentru care trebuie luate dimineața.

Vitaminele grase administrează-le cu o gustare

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: