Ziua Eroilor, marcată de Consiliul Județean Cluj prin depuneri de coroane la monumentele eroilor din județ

  Joi, 10 iunie 2021, cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor și a Zilei Înălțării Domnului, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a depus o coroană de flori la Monumentul Ostaşului Român amplasat în Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca.

La evenimentul din municipiul Cluj-Napoca au mai participat, printre alții, edilul orașului de pe Someș, Emil Boc, prefectul județului Tasnadi Istvan-Szilard, parlamentari clujeni, dar și consilieri județeni.

            În cadrul ceremoniei, domnul vicepreședinte Mînzat a rostit, simbolic, numele a 29 de eroi români căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni executate în teatrele de operații.

            Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Este de datoria noastră să menţinem vie amintirea acestor eroi, care prin lupta şi prin sacrificiul lor s-au pus în slujba nu doar a neamului românesc ci şi a modernizării întregii societăţi, marcând paşi esenţiali spre ceea ce înseamnă astăzi societatea contemporană şi valorile democratice ale acesteia. Le mulțumim, așadar, eroilor noștri pentru lupta dusă sub drapelul României pentru că fără sacrificiul lor noi nu am mai fi astăzi aici“.

            Tot în contextul ceremoniilor de comemorare a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă de pe teritoriul județului Cluj, Consiliul Județean a mai depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 din Cimitirul de pe Calea Turzii, la Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece, comuna Măguri Răcătău, la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste și Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan din municipiul Cluj-Napoca, respectiv la Troița de pe Feleac.

            Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creştină a Înălțării Domnului, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere.

            Sărbătoare națională a poporului român, Ziua Eroilor este marcată prin organizarea de ceremonii militare și religioase dedicate memoriei celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În această zi, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate eroilor, din ţară şi din străinătate, sunt oficiate slujbe de pomenire.

Leave A Comment