Ce suplimente cumpără românii și ce efecte cred că au acestea asupra sănătății lor

June 11, 2021
310 Views

În contextul pandemiei, românii sunt conștienți de importanța unui sistem imunitar puternic și apelează la suplimente alimentare în acest scop.

Potrivit unui studiu recent, 85% dintre consumatori au luat în ultima lună vitamine, iar 79% au luat suplimente alimentare.

Top 3 suplimente cumpărate de români
În top 3 vitamine preferate se numără Vitamina C (49%), Vitamina D (41%) și Magneziu (40%).

Totuși, dacă vitamina C este luată în proporții similare de bărbați și femei, cele din urmă iau în mai mare măsură decât bărbații atât vitamina D (46% femei vs. 36% bărbați), cât și magneziu (43% femei vs. 36% bărbați).

In ceea ce privește suplimentele alimentare, cele mai populare sunt suplimentele pentru imunitate (42%) și cele pentru protecția ficatului (21%).

Apetența pentru vitamine și suplimente pare să fie alimentată și de nivelul de stres cauzat de pandemie.

Vitaminele sunt percepute ca fiind în strânsă asociere cu nivelurile de energie și vitalitate simțite atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic.

Sunt asociate cu un „boost” de energie care îmbunătățește performanțele, întărește sistemul imunitar și conferă o stare de bine a organismului.

Persoanele cu un nivel de stres ridicat sunt mai predispuse să ia Vitamina C (64% față de 49%) sau Vitamina D (58% față de 41%).

Câți bani cheltuie românii pe suplimentele alimentare în fiecare lună

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: