De ce e bine să mănânci cireșe – ce efecte au asupra pielii și sănătății tale

June 7, 2021
370 Views

 

Descoperă ce beneficii au delicioase cireșe pentru sănătate ta. Acum e sezonul lor, aşa că profită şi bucură-te de efectele pozitive ale acestor fructe!

Există nenumărate beneficii pe care le poţi avea atunci când consumi cireșe. Aceste fructe dulci şi colorate au un conţinut de calorii, dar sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali.

Cireşele pot înlocui cu succes ciocolata, bomboanele şi dulciurile rafinate, fiind alegeri inspirate la orice oră din zi, fie că e dimineaţă, prânz ori seară.

Află mai jos de ce este bine să mănânci cireșe!

Cireșe – proprietăţi şi beneficii

Studiile avansate privind importanţa nutritivă a consumului de cireșe au relevat că pe termen lung aceste fructe au efect anticancerigen graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.

Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet.

Consumul de cireșe este asociat şi cu reducerea riscului de gută, datorită antioxidanţilor conţinuţi. Totodată, cireşele pot ameliora febra musculară de după efortul fizic intens.

De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului, prevenind instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.

Antioxidanţii, mineralele, acidul elagic, vitamina C, vitamina A, bioflavonoidele, melatonina şi antiocianele fac din aceste fructe adevărate izvoare de sănătate.

Consumul de cireșe, asociat cu un somn mai odihnitor

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: