Târgului de la Negreni nu se mai ține anul acesta

Organizatorii Târgului de Vară din comuna clujeană Negreni au anunțat că ediția din acest an nu se va mai ține din cauza restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

“Cu regret vă anunțăm că, având în vedere situațiile create de pandemia de coronavirus (Covid-19) de măsurile de prevenire și combaterea efectelor prevăzute în actele legislative emise, organizarea Târgului de Vară (Târgul Coaselor), ediția iunie 2021, din păcate nu va mai avea loc”, au precizat inițiatorii manifestării.

Este a doua ediție de vară consecutivă anulată de autoritățile locale, după cea de la debutul pandemiei. “Având în vedere situațiile create de pandemia de coronavirus și regulile impuse prin ordonanțele militare, conform stării de alertă, Târgul de Vară sau Târgul Coaselor, ediția iunie 2020, se suspendă”, preciza atunci primăria.

Ediția de toamnă a târgului avea o amploare și mai mare, grupând până la 15.000 de participanți. Cele 10 ha ale târgului au fost suplimentate în ultimii ani cu 15.000 mp, oferiți de proprietarii unor terenuri de pe malul Crișului Repede, iar în 2019 au debutat lucrările la un nou pod peste râu.

Informații despre vestitul “târg de la Lacul Negreni” confirmă dezvoltarea comunității din zonă încă din Evul Mediu. Principalele activități din zonă sunt agricultura și creșterea animalelor. Negreni a aparținut de raioanele Aleșd sau Huedin, însă din 2002 s-a desprins de Ciucea, revenind la rangul de comună.

Leave A Comment