Emilia Avram, Journalist la Tvr Cluj – Din Londra ajungeam mai repede decât din Cluj-Napoca în Baciu

“Azi am fost în excursie din Cluj în Baciu.
A durat 3 (TREI) ore din stația de pe Horea până în stația de la Petrom (5 km). Din Londra ajungeam mai repede. Și din Paris. Și chiar din Tel Aviv. Sigur, “înghesuită comod” într-un avion, nu claie peste grămadă cu 100 de adulți și vreo 20 de copii care nici nu mai aveau voce din lipsă de oxigen… Ce distanțare, ce pandemie, ce restricții?… Domnul de la dispeceratul CTP, exasperat probabil de cei care l-au sunat și i-au făcut urări mai “hard” decât mine, a preferat să mă țină 10 minute la telefon să îmi explice cum toate cele patru autobuze sunt în blocajul cauzat de reparațiile de la podul din Baciu (a n-a oară anul ăsta). A fost atât de empatic și de simpatic încât am întrerupt eu convorbirea pentru că deja ajunsesem să fac eu terapie cu el la telefon 🙈 spunându-i că nu are de ce să se simtă vinovat pentru o treabă pe care o fac alții fără cap.
Pe când să sun la poliție să îi întreb dacă nu s-a gândit nimeni să iasă să dirijeze haosul, mă lăsaseră deja “nervii capului” de la discuția cu dispecerul, așa că m-am relaxat bucuroasă că stau totuși pe un scaun și pot să încerc un somn de frumusețe…
N-a fost să fie. Un grup din spatele autobuzului pe care nu puteam să îl văd din cauză de “excedent de călători” a început un concert de manele: “Am intrat în carantină / Aduceți-ne o slănină! / Aduceți și două roșii/ Că ne-nchid periculoșii.”
Pentru Primăria Cluj și Primăria Baciu m-am concentrat, mai ceva ca Mama Omida, să le transmit telepatic toate urările mele.
Am ajuns în cele din urmă golită de sentimente și de energie la mine acasă. După dezinfectarea fizică și mentală m-a lovit din nou gândul… Mai repede ajungeam din Londra. Și din Paris. Și chiar din Tel Aviv.
P. S. Fotografia e făcută pe aleea blocurilor de pe Jupiter. Poate o vedeți și vă trece pofta de excursii în orașul de 5 stele” Emilia Avram ,Journalist la Tvr Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: