Artere înfundate – simptome care trebuie să te trimită urgent la medic

June 2, 2021
330 Views

Aceste semne că ai artere înfundate trebuie luate foarte în serios! Dacă întârzii consultația la medic, există riscul să apară afecțiuni grave. Fii atent la semnalele pe care ți le dă corpul!

Arterele sau vasele de sânge se pot înfunda din cauza excesului de colesterol sau alte tipuri de grăsimi nocive. În consecință, pot apărea bolile cardiovasculare, ucigașul numărul 1 în lume.

Cele mai frecvente semne că ai artere înfundate sunt durerile în piept, senzația de lipsă de aer și slăbiciunea musculară.
Dar și aceste manifestări sunt uneori subtile sau apar destul de tardiv, când există deja o problemă severă, cum ar fi infarctul sau accidentul vascular cerebral. De aceea este important să îți faci anual analizele de rutină și să mergi mai des la medic pentru investigații suplimentare după o anumită vârstă.

Află mai jos ce semne îți arată că ai artere înfundate, ce consecințe poate avea blocarea vaselor de sânge și cum poți preveni acumularea de grăsimi pe pereții arterelor.

15 semne că ai artere înfundate cu colesterol

Chiar dacă nu apar simptome evidente că ai artere înfundate decât în momentul în care apar urgențe medicale precum infarctul, există anumite semnale de alarmă ce pot indica o problemă cu circulația sângelui înainte să se instaleze bolile.

Printre aceste semne se numără:

-Durerile în piept
-Senzația de lipsă de aer (dispnee)
-Palpitații
-Bătăi anormale ale inimii (aritmii)
-Transpirație abundentă
-Slăbiciune musculară
-Pareză temporară la nivelul feței sau pe o parte a corpului
-Pierderea temporară a vederii la unul dintre ochi
-Vorbirea incoerentă
-Amețelile frecvente
-Oboseala nejustificată
-Durerile lombare
-Amorțeala și durerea la nivelul mâinilor sau picioarelor
-Disfuncții erectile
-Mâini și picioare reci

Din ce cauze se înfundă arterele și ce complicații pot apărea

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: