Generaţiile tinere vor fi supuse unor riscuri financiare care sunt în creştere (reprezentant ASF)

June 1, 2021
302 Views

Generaţiile tinere vor fi supuse unor riscuri financiare care sunt în creştere şi se vor confrunta cu produse financiare din ce în ce mai sofisticate, a afirmat, luni, Ioana Grigore, inspector de specialitate la Direcţia de Comunicare şi educaţie financiară a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“Ne dori în mod sigur un copil educat, pregătit pentru viaţă pentru că ştim cu toţii că educaţia financiară este benefică deoarece permite înţelegerea acelor fenomene financiare din viaţa noastră, deci din viaţa noastră de zi cu zi, şi există studii care demonstrează efectul pozitiv pe care îl are participarea în cadrul unor programe de educaţie financiară. Ne referim aici la comportament. Iar pregătirea unui tânăr pentru maturitate trebuie să aibă în vedere tocmai transmiterea acestor cunoştinţe financiare. Trebuie neapărat să ţinem cont, din punctul meu de vedere, că generaţiile tinere vor fi supuse unor riscuri financiare care sunt în creştere. Ele se vor confrunta cu produse financiare din ce în ce mai sofisticate şi, practic, va fi necesar să asigurăm accesul la aceste servicii financiare încă de la cele mai fragede vârste”, a susţinut Ioana Grigore.

Prezentă la dezbaterea “Copil învăţat sau copil pregătit pentru viaţă”, organizată de grupul de iniţiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor, reprezentantul ASF a menţionat că strategia Autorităţii abordează educaţia financiară şi din perspectiva protecţiei consumatorului, pentru că se urmăreşte formarea acelui comportament, atât pentru consumatorii actuali, dar mai ales pentru cei viitori.

…..

Leave A Comment