Compania aeriană LOT Polish Airlines reia zborurile spre Varşovia de pe Aeroportul Internațional Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță decizia companiei  LOT Polish Airlines de a relua zborurile sale regulate pe ruta Varşovia – Cluj-Napoca – Varşovia,  începând DIN 29 mai 2021, după o întrerupere de aproximativ 1 an, cauzată în mod evident de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european şi global.  

Reluarea zborurilor spre capitala Poloniei, Varșovia, face posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, prin care pot fi accesate cu ușurință și la prețuri accesibile multiple destinații din Europa, America de Nord sau Asia. 

Zborurile spre destinaţia Varşovia vor fi operate pentru început cu o regularitate de 1 frecvenţă/săptămână, urmând ca din 22 iunie, zborurile să fie efectuate cu 3 frecvenţe/săptămână, până la finalul sezonului de vară 2021.  

Orarul de zbor propus de către compania aeriană, este conform tabelului următor: 

 

Destinația 

Debut rută 

Zile de operare 

Program de operare 

 

Varşovia-Cluj-Napoca 

(WAW – CLJ) 

Din 29 mai 2021 

Sâmbătă 

WAW 15:00  –  CLJ 17:40 

Din 22 iunie 2021 

Marţi 

Miercuri 

Sâmbătă 

WAW 15:00 – CLJ 17:40 

WAW 11:00 – CLJ 13:40 

WAW 15:00 – CLJ 17:40 

 

Cluj–Napoca -Varşovia 

(CLJ – WAW) 

Din 30 mai 2021 

Duminică 

CLJ 14:30 – WAW 15:05 

Din 22 iunie 2021 

Marţi 

Miercuri şi 

Duminică 

CLJ 18:25 – WAW 18:55 

 

CLJ 14:30 – WAW 15:05 

 

Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare 

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie, a transmis următoarele:  

„Suntem onorați de decizia companiei LOT Polish Airlines de a redeschide zborurile din Cluj-Napoca către Varşovia. Este rezultatul eforturilor depuse de echipa Aeroportului de a readuce la Cluj companii puternice, cu tradiţie, care să asigure creșterea conectivității aeriene cu centre europene importante, contribuind astfel la marcarea unei noi etape cu privire la recuperarea traficului de pasageri existent inainte de pandemie. 

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo a precizat cu această ocazie: Reluarea zborurilor directe ale companiei aeriene LOT Polish Airlines spre Varșovia transmite un semnal foarte important, mai ales în aceste vremuri dificile și întărește relațiile comerciale și turistice cu capitala Poloniei, oferind de asemenea un acces facil spre destinații din Europa, America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic. Acest lucru ne confirmă încrederea în recuperarea treptată a pieței și necesitatea de a continua eforturile noastre de redresarea traficului de pasageri.   

 

Aeroportul Frederic Chopin a fost deschis în 1934 iar acum este cel mai mare şi mai modern aeroport din Polonia, fiind situat în Okecie, la 10 km de Varşovia. În 2019, aeroportul a fost tranzitat de aproximativ 19 milioane de pasageri, iar în prezent, aeroportul operează aproximativ 50% din traficul total de pasageri din ţară. 

LOT Polish Airlines îmbină tradiția și modernitatea, fiind una dintre cele mai vechi 12 companii aeriene existente din lume și conectând Polonia, Europa Centrală și de Est cu lumea de peste 91 de ani. În fiecare an, compania aeriană găzduiește milioane de călători la bordul aeronavelor sale, transportând peste 10 milioane de pasageri în 2019. LOT Polish Airlines asigură zilnic peste 120 de conexiuni regulate către aproape 100 de aeroporturi din întreaga lume și oferă cele mai convenabile și confortabile condiții de călătorie. În fiecare zi, LOT efectuează în medie 350 de zboruri, care sunt deservite de cei mai experimentați piloți, precum și de un echipaj de cabină profesionist și prietenos. 

 

Mai multe informații şi rezervări pot fi consultate accesând site-ul www.lot.com  

Leave A Comment