Rotterdam – Eurovision revine cu constrângeri sanitare. Aproximativ 3.500 de persoane vor asista, fără mască, la concurs

May 17, 2021
425 Views

Regatul Ţărilor de Jos va găzdui săptămâna aceasta o ediţie fără exuberanţă a Eurovision, cu 3.500 de persoane care vor asista la concursul de la Rotterdam, potrivit AFP.

Candidaţii vor fi închişi într-un “balon special”.

Artista din Franţa Barbara Pravi, adesea comparată cu Edith Piaf, se află în fruntea pronosticurilor cu melodia “Voilà” şi ar putea aduce Hexagonului prima victorie în 44 de ani. Ea este urmată de reprezentanta din Italia, apoi Malta.

In condiţiile în care vaccinarea permite ţărilor europene să ridice treptat restricţiile sanitare, Regatul Ţărilor de Jos a autorizat oficial participarea publicului la eveniment la finalul lunii aprilie.

“A găzdui Eurovision în această perioadă specială nu este o responsabilitate pe care nu să nu o luăm în seamă”, a asigurat directorul executiv al concursului Martin Oesterdahl.

Ediţia 2020 a Eurovision a fost anulată pentru prima dată în istoria competiţiei din cauza pandemiei.

O decepţie pentru Regatul Ţărilor de Jos care a câştigat dreptul de a organiza concursul ca urmare a victoriei lui Duncan Laurence în 2019. Acea ediţie a fost urmărită de 182 de milioane de telespectatori.

Pentru spectatorii obişnuiţi să vadă pe ecran o mare de steaguri şi artişti din lumea întreagă, ediţia 2021 promite să fie diferită.
Dacă majoritatea concurenţilor, din 39 de ţări, vor face deplasarea până la Rotterdam, alţii, precum cel din Austria, vor participa prin intermediul unei înregistrări video.

Delegaţiile naţionale vor fi supuse la faţa locului la reguli riguroase, inclusiv separarea strict faţă de public şi obligativitatea efectuării unui test la fiecare 49 de ore.

“Numărul de participanţi a fost redus considerabil. Delegaţiile sunt mult mai mici”, a explicat producătorul executiv al concursului, Sietse Bakker.

…..

Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Leave A Comment

%d bloggers like this: