Coronavirus/Presedintele Klaus Iohannis : Calea de iesire din pnademie -vaccinarea in masa ; masurile relaxate gradual, la scaderea numarului de infectari

April 24, 2021
334 Views

Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că măsurile de restricţie se vor relaxa gradual, pe măsură ce se reduc infectările cu SARS-CoV-2, numărul de pacienţi internaţi la ATI şi cel de decese.

“Fără vaccinare nu putem să ieşim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Potrivit şefului statului, campania de vaccinare anti-COVID “merge bine”, dar relaxarea măsurilor de restricţie nu va avea loc “de azi pe mâine”.

“Deocamdată, pot să spun că merge bine campania. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulţi mor de această boală – gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul naţional evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la anumite măsuri până când, în final, ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a explicat preşedintele Iohannis.

Întrebat ce variantă de rezervă există în cazul în care nu se reuşeşte vaccinarea anti-COVID a 60 – 70% din populaţie până la finalul anului, Klaus Iohannis a evidenţiat: “Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”.

Şeful statului a completat că, pe măsură ce scad infectările cu SARS-CoV-2, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

“Evident că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă. Eu, personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a spus preşedintele. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: