#TNCluj : LA VOCE MIA. PARTEA II, VINERI, 23 APRILIE 2021, ORA 19:00. ONLINE

April 23, 2021
340 Views

 

“Realizat printr-o juxtapunere inedită și rar întâlnită în programele concertistice contemporane, acest recital ne oferă o reflexie nouă asupra creației lui Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo și Gaetano Donizetti.

Uneltirile, trădările șirete și năzuințele războinice regăsite în operele verdiene „Attila”, „I due Foscari” și „Il corsaro” ne poartă spre Aquileia – cea tocmai cucerită de fiorosul rege al hunilor; sosim apoi în Palatul Dogilor din Veneția – unde devenim martorii unui exil ducal, dar și în aventura unor pirați pe Marea Egee. La fel de dramatică și totodată cuceritoare este opera lui Gaetano Donizetti, care ne propune o călătorie în Flandra alături de „Il duca d’Alba”.

Nu încheiem recitalul fără a vă dezvălui o „La Bohème” cunoscută de puțini: sub semnătura compozitorului Ruggero Leoncavallo. Acesta a scris lucrarea simultan cu mult mai faimoasa capodoperă pucciniană, fiind la rândul său inspirată de romanul lui H. Murger „Scènes de la vie de bohème” și emanând o emoție deosebită.

Cu siguranță v-am captat curiozitatea! Nu rămâne decât să le fiți alături tenorului Hector Lopez, și artistei Lelia Serafinceanu – la pian, pentru acest recital de colecție!” 

Leave A Comment

%d bloggers like this: