Paula Rusu -Andreea Moldovan a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures in 1998 cu media 9.61.A plecat cu o bursa la Geneva unde a studiat cu prof. Didier Pittet

“Andreea Moldovan a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures in 1998 cu media 9.61.
A profesat ca medic epidemiolog tot la Targu Mures pana in 2004.
A plecat cu o bursa la Geneva unde a studiat cu prof. Didier Pittet creatorul standardului de aur brevetat de OMS in prevenirea infectiilor nosocomiale numit “Modelul Geneva”. La vremea in care dr. Andreea Moldovan a fost bursier la Generva, Didier Pittet derula cea mai mare campanie globala pentru siguranta pacientilor din spitale.
Da, Andreea Moldovan e specialist in germeni si microbi, in nosocomiale, iar SARS-COV-2 e tot aria ei de competenta.
A plecat la studii impreuna cu fiica si sotul, medic chirurg urolog, unul dintre cei mai buni in transplant de poli-organe. Ar fi putut sa ramana in strainatate, dar toti trei si-au dorit sa revina.
Andreea Moldovan datorita profesionalismului ei a obtinut recunostinta certificata de OMS pentru spitalul fara infectii nosocomiale din Europa, Spitalul Sfantul Constantin. Asta inseamna expresia pe care o tot auziti de “cel mai curat spital”. Stiu, unii au descoperit-o de trei zile. Asta e.
A fost cooptata in comisiile tehnice de limitare a pandemiei din martie 2020. Stiu, unii au descoperit-o de trei zile.
In ultimii doi ani (2020, 2021) a fost directorul spitalului public de infectioase de la Brasov ridicand nivelul de preventie al infectiilor nosocomiale in sistemul public. A facut zeci de garzi in prima linie ajutand, tratand pacientii cu COVID care au umplut spitalul din Brasov.
Respect enorm munca Andreei Moldovan, in primul rand pentru ca in spatele fiecarei decizii sta experienta profesionala uriasa si foarte multa scoala. De asta nu e un “politician bun” fiindca stie meserie cand vine vorba de microbi cum putini stapanesc in Romania si meseria nu e negociabila, doar politica este.
Am sa stric pe final aceasta postare spunand ca le doresc celor care au facut din niste neterminate cu scoala vietii ,vedete de mucava; sper sa ii trateze ele cu ceai de sparanghel atunci cand vor avea nevoie de un medic. Merita din plin. Neterminatelor nu le doresc nimic, soarta a fost nemiloasa cu ele.
In poza, alaturi de Andreea Moldovan sta dr Pittet prezent la Bucresti in 2018 la o manifestare organizata de Societatea Romana de Epidemiologie.
Stiu lucrurile astea fiindca ziarist fiind m-am documentat inainte sa fac emisiune cu dr Modovan inainte de debutul pandemiei.
Covidul va trece, ticalosia, niciodata!” arata Paula Rusu

Leave A Comment

%d bloggers like this: