Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va face fără programare în platformă

April 5, 2021
386 Views

Imunizarea anti-COVID, fără programare în platforma STS, poate începe, din 4 mai, în cabinetele medicilor de familie. Doctorii care se vor implica vor putea vaccina cel mult zece persoane pe zi. Aşa prevede o instrucţiune a comitetului naţional pentru vaccinare. Peste jumătate dintre medicii de familie s-au arătat dispuşi să vaccineze anti-COVID, spun oficialii. Medicii au însă încă multe întrebări fără răspuns.

În cabinetele medicilor de familie se vor administra vaccinul AstraZeneca şi alte seruri anticovid ce pot fi păstrate la frigider. Vor fi circuite sau orare diferite, astfel încât persoanele sănătoase care merg la vaccinare să nu se intersecteze cu bolnavii veniți la consultaţii.

Vor fi aceleaşi proceduri ca în centrele de vaccinare. Echipele DSP vor duce la cabinete de două ori pe lună vaccinurile, dar şi seringi şi ace. Medicii vor şi truse de urgenţă pentru eventuale reacţii severe.

Mulţi medici s-ar implica, dar vor să știe dacă populaţia e interesată să se vaccineze în cabinetele lor. Nu e clar nici dacă vor putea vaccina şi persoane care nu sunt în lista lor. Altă problemă: plata pentru administrarea ambelor doze.

Autorităţile spun că ulterior vor fi deschise centre de imunizare şi la firmele cu mulţi angajaţi. Până acum, peste două milioane de persoane s-au vaccinat cu cel puţin o doză. Mai mult de jumătate dintre ele au făcut şi rapelul.

Leave A Comment