Primele zboruri spre hub-ul aerian Londra Heathrow operate de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj de către compania aeriană Blue Air

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și compania aeriană Blue Air anunță  lansarea unei noi rute, Cluj-Napoca – Londra Heathrow. Conexiunea cu importantul hub european, reprezintă o premieră pentru Aeroportul Internațional Cluj, facilitând accesul pasagerilor la numeroasele conexiuni oferite spre întreaga lume.  

După aproape 15 ani de la primul zbor Blue Air de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, colaborarea dintre cei doi parteneri comerciali, cunoaște o nouă fază de dezvoltare la nivelul anului 2021, prin angajamentul operatorului aerian de a dezvolta baza sa operațională de la Cluj-Napoca, odată cu cele 14 rute noi care vor fi operate în acest an de pe aeroport. 

Londra Heathrow 

Cu un trafic de pasageri de peste 80,9 milioane de pasageri în anul 2019, Londra Heathrow este cel mai aglomerat aeroport din Europa, clasându-se pe locul trei la nivel mondial, după aeroporturile din Atlanta și Beijing și înaintea aeroporturilor Tokio Haneda, Paris Charles de Gaulle și Frankfurt. Heathrow este unul dintre cele șase aeroporturi care deservesc metropola Londra, fiind cel mai mare hub de pe continentul european, care asigură conexiuni cu întreaga lume, prin cele peste 100 de companii aeriene care oferă zboruri interne și internaționale.  

Orar de zbor  

 

Destinația 

Dată debut rută 

Zile de operare 

Program de operare 

Londra Heathrow 

26 martie 2021 

Luni, Miercuri, Vineri, Duminică 

CLJ 17:00 

LHR 18:05 

LHR 18:55 

CLJ 01:15 

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj  

Chiar dacă traficul de pasageri a fost puternic afectat de pandemia SARS-COV-2, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj face eforturi permanente pentru implementarea celor mai bune practici de recuperare a traficului de pasageri existent înainte de pandemie, iar decizia companiei aeriene Blue Air de a deschide noi rute și de a dezvolta baza operațională de la Cluj, reprezintă o nouă confirmare a premiselor pozitive în ceea ce privește redobândirea traficului de pasageri.   

Creșterea operațiunilor de zbor desfășurate de către Blue Air, precum și noutățile pe care acest operator le aduce rețelei de rute disponibile pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, răspunde necesităților de conectivitate ale pasagerilor pe toate segmentele de trafic – respectiv trafic business, etnic sau turistic – și oferă opțiuni atractive de călătorie la prețuri accesibile.  

Despre Blue Air 

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.

Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

“Siguranța înainte de toate” este principiul companiei Blue Air pentru transportarea pasagerilor în condiții de maximă siguranță în contextul generat de pandemie, implementându-se măsuri suplimentare de prevenție, respectiv filtrele HEPA din aeronavele Blue Air, sunt capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat.  

Destinații Blue Air de la Cluj-Napoca în 2021 

Blue Air operează în prezent două rute regulate de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, spre București Otopeni și Dublin, la care se alătură destinația Londra Heathrow începând de astăzi, 26 martie 2021.  

Blue Air va introduce 13 rute noi în Orarul de Vară 2021 care vor conecta Clujul cu destinații-cheie din EuropaNoile destinații care vor fi operate de la Cluj sunt: 

 

Destinație  

Dată debut 

Barcelona 

din 3 aprilie 2021 

Amsterdam 

din 18 aprilie 2021 

Paris Charles de Gaule 

din 19 aprilie 2021 

Madrid 

din 1 iunie 2021 

Stuttgart 

din 1 iunie 2021 

Milano Linate 

din 2 iunie 2021 

Hamburg 

din 2 iunie 2021 

Larnaca 

din 3 iunie 2021 

Bruxelles Zaventeem 

din 4 iunie 2021 

Koln 

din 4 iunie 2021 

Roma Fiumicino 

din 4 iunie 2021 

Burgas 

din 20 iunie 2021 

Constanța 

din 21 iunie 2021 

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii privind acestea puteți regăsi  accesând site-ul www.flyblueair.com.  

*** 

Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, rugăm pasagerii ca la sosire în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare fizică, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar. 

Leave A Comment