Preţul chiriilor în Cluj-Napoca a scăzut cu circa 40%. Care au fost principalele cauze

March 8, 2021
331 Views

Preţul chiriilor în Cluj-Napoca este în scădere cu până la 40% pe fondul pandemiei de coronavirus, după ce, în ultimii ani, bătăliile mari se dădeau pe garsoniere al căror preţ de închiriere cu greu cobora sub 300 de euro.

Potrivit Digi24, în ultimele luni, preţurile chiriilor au scăzut dramatic în toate oraşele universitare, cele mai semnificative modificări înregistrându-se în Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca. Principalul motiv fiind lipsa studenţilor.
Ionuţ Zbranca, reprezentant al studenţilor UBB Cluj-Napoca a declarat: “De obicei într-un an universitar cazăm undeva la 6.800 dintr-un total de 37.000 de studenţi. Vă daţi seama câţi studenţi stau în chirii şi câţi stau în chirii în apartamentele şi garsonierele din Cluj, este un număr extraordinar de mare”.

Adela Cîţ, agent imobiliar a transmis: “Pentru prima dată după mulţi ani, eu consider că este o rată de 30% de apartamente libere, ceea ce nu s-a întâmplat in anii trecuţi. Culmea este că s-au pierdut clienţi în zonele tradiţional full ale Clujului”.
Printre ele se numără şi cartierul Mănăştur, unul dintre cele mai populare printre studenţi.

Înainte de pandemie, un apartament cu două camere plus bucătărie se închiria cu aproximativ 370 de euro. Preţul a scăzut atât de mult încât acum se închiriază la valoarea unei garsoniere, cu 270 de euro.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: